T4d3u5z Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Witam. Mam problem z częstym włączaniem i wyłączaniem się wentylatora w półpasywnym zasilaczu XFX XTR 550. Wentylator włącza się na kilka sekund co jakieś 10 sekund, po czym wyłącza. Nie wiem, czy to usterka, ale jest to bardzo denerwujące. Zasilacz kupiony w redcoon, gdzie jest napisane, że ma 5 lat gwarancji. Myślicie, że nadaje się to do zwrotu? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Myśle, pominąłes dość istotna kwestie, jaka jest konfiguracja, obudowa, sposób montażu zasilacza Takie zachowanie od momentu włączenia zimnego kompa czy po jakimś czasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Buda chyba ta: http://www.hardwareheaven.com/reviewimages/fractal-design-node-605-case/fractal-design-node-605-case_install.jpg - ja to ta z sygnaturki (Fractal Node 605) Ciasno, ale chyba z głową buda. Druga sprawa zasilacz, na jakich zasadach on jest pasywny? http://ecx.images-amazon.com/images/I/B1vFF-iR8YS.pdf "Hybrid Fan Control allowing the power supply to operate silenty until it reaches 20% load or 25C" 20% obciążenia lub 25 stopni - Tak masz? No to 25 st raczej masz ... i tu jest podejrzewam pies pogrzebany, bo to relatywnie niska temperatura. Edytowane 22 Marca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Konfiguracja: i5 4690k, Asrock Z97M Pro4, MSI GTX 970, 12GB RAM, SSD Crucial 128 GB, HDD WD10EZEX. Konfiguracja chyba nie ma tu dużego znaczenia, bo taka mam od przynajmniej roku, a wentylator zaczął włączać się i wyłączać wczoraj, gdy podłączyłem nowy HDD. Spróbuję po pracy odłączyć HDD i zobaczę, czy problem pozostanie. Wcześniejszy HDD został upalony (ten sam model). Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Marca 2016 przez T4d3u5z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...