kobus Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 otoz niedawno zostala przyslana nowa karta cyfry+ i szczegolowa instalacja. jednak na nowej karcie mi cyfra nie dziala a gdy probowalem wlozyc stara to tez nic :/ wiece moze co jest? aha mam stary dekoder jeszcze PHILIPS'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 może bym ci pomógł ale ja mam dekoder pionnera więc instalacja może inaczej przebiegać, ale jeśli możesz to opisz dokładniejco jak to zainstalowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 I. POBRANIE NOWEGO OPROGRAMOWANIA DO DEKODERA 1. Włóż stara kartę i włącz dekoder. 2. Wyjmij na chwilę kabel zasilający dekoder z gniazdka sieciowego. 3. Włóż ponownie kabel zasilający dekoder do gniazdka sieciowego. W tym momencie rozpocznie się pobieranie oprogramowania. 4. Po kilku minutach dekoder sam się włączy, co będzie oznaczać zakończenie procesu aktualizacji oprogramowania. II. WYMIANA KARTY 1. Włącz dekoder 2. Wyjmij starą kartę z dekodera. 3. Nowa karta jest przytwierdzona do listu specjalnym żelem. Odklej ją i dokładnie usuń ślady żelu miękką szmatką. Nie używaj środków chemicznych! 4. Oczyszczoną kartę umieść w szczelinie dekodera, na miejscu starej karty, znakiem CANAL+/ CYFRA+ do góry. 5. Włącz dekoder na dowolny kanał z oferty CYFRY+ ( np.: MINIMAX). 6. Odczekaj około 30 minut. W tym czasie nastąpi aktywacja nowej karty. 7. Po zakończeniu aktywacji karty możesz rozpocząć normalne oglądanie programów. no i kurde se mozna te 30min czeakac i aktywacje raz dostalem new karty ale zostawilem dekoder na noc i dopiero wtedy jednak na drugi dzien dzialalo i z niewiadomych mi przyczyn znow nie dzialalo wiec wlozylem starą karte i tez znow dzialalo i tak w kolko ale teraz niestety juz nic nie dziala :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a możesz wejść do menu i ściągnąć listę progamów ?? spróbuj ciężka sprawa, nie wim co tu wymyślić, myśle że stara karta straciła już ważność i dlatego nie odbiera. spróbbuj jeszcze ewentualnie jeszcze raz od początku, czyli od włorzenia starej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...