ViruS001 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Witam. Wczoraj przeszła u mnie burza coś walneło i po wstępnej diagnozie stwierdziłem, że router się spalił TP-Link TD W8970 V1. Kupiłem nowy taki sam tylko V3. Spoko ładnie, podłączyłem go do kompa (przy czym wymieniłem kable od telefonu stacjonarnego, filtry itd na nowe). Chcę zrobić wstępną konfigurację i wyskakuje mi, że nie wykrywa karty sieciowej. Szybki reset i do biosu patrzę i w board exploler a tam nawet nie wykrywa, że jest coś podłączone do gniazda. Popatrzyłem z tyłu i obok tego gniazda świeci żółta dioda - co to może być? Karta sieciowa padła? Płyta główna - MSI Z97 Gaming 5 Windows 7 64bit Dziękuje za pomoc i pozdrawiam :) Edytowane 10 Maja 2016 przez ViruS001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleXsosss Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Karta sieciowa na usb / pcie bo watpię żeby wymienili ci to gwarancyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 https://www.msi.com/Motherboard/Z97-GAMING-5.html#hero-overview Each and every I/O port is protected against the hazards of Electro Static Discharge. Niech naprawiają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Tu nie chodzi o gwarancję lecz o to w jaki sposób mogę to gniazdo sprawdzić czy działa czy nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Łącząc innym kablem lan z dowolnym innym komputerem lan <=> lan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...