Nazlan Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, noszę się z zamiarem wymiany wysłużonej myszki Logitech M90. Jako, że jestem graczem to chciałbym coś ukierunkowanego w stronę poprawy przyjemności gry. Nie gram w żadne wymagające dużej precyzji strzelanki (np. CS:GO, Battlefield), chociaż może kiedyś spróbuję, ale raczej rekreacyjnie. Najwięcej gram w chwili obecnej w The Division. Od nowej myszki oczekuję poprawy względem tej którą mam, tj.: -lepszego sensora -lepszej ergonomii -lepszego ślizgu myszki -większej precyzji i płynności ruchu -przynajmniej dwóch dodatkowych przycisków pod które będę mógł podciągnąć jakieś funkcje w grach. -dobrze byłoby mieć też przycisk do zmiany DPI Czego NIE oczekuję: -oprogramowania, które można uznać za cheaty, czyli żadne: 3 strzały za jednym kliknięciem w to samo miejsce, wspomaganie precyzji strzałów poprzez kontrolę odrzutu broni, etc. -nie zależy mi na wodotryskach w stylu podświetlania czy czaderskich wzorków Mój budżet nie jest duży, ale tez i nie wymagam cudów. Wybrałem generalnie takie myszki: Tracer Gaming Pert II Natec GENESIS G66 Asus Blue Ray UX300 Tracer Recon USB laser AVAGO9500 A4 Tech Bloody Blazing A9 A4 Tech Bloody V7m USB A4 Tech X-748k A4 Tech Bloody Blazing A90 A4 Tech dałem osobno, ponieważ tutaj właśnie się sporo naczytałem o tym, że oprogramowanie do tych myszek jest balansem na pograniczu cheatów, a to które można odblokować (czego i tak bym nie zrobił) z pewnością już cheatami jest. Nie chce myszki, za którą mogę zostać zbanowany. Dlatego też, A4 Tech jest mniej preferowane. Jestem otwarty na wasze propozycje. Budżet z tego co widać to 80zł (ceny z morele.net). Do tego planuję kupić podkładkę SteelSeries QcK Mini (ale na tym to już zupełnie się nie znam, więc propozycje mile widziane – podkładka ma osobny budżet ;) ) EDIT: dodam że rozdzielczość mojego ekranu to 1920x1080. Jestem praworęczny i przyzwyczajony do palm gripa. Pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2016 przez Nazlan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMD6_9mAV Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 Znajomy ma tracer recon i on używa jej w celach graficznych a ja do renderowania filmów A4tech Bloody v7m i obydwie są warte polecenia. SMDHoMIeS™ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...