VeryNoob Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Siemka mam kilka pytań. A więc krótko i na temat. Laptop do programowania delphi, c++, html itp itd. Do gier. Tylko cs-go czy cs-source i gry takie jak project cars czy grid 2. Streamy na twitchu obowiązkowo w związku z teamem e-sportowym w cs. Monitor mam od starego kompa: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=220SW9FB/27&mid=Link_FAQs&scy=US&slg=AEN Czy uda mi się podpiąć ten monitor? To na nim chcę grac a ten od lapka używać do podglądu np. Streama czy czatu. Lapek nie musi miec jakiejś super klawiatury bo i tak mam swoją od steelseriesa razem z myszką. Głośniki też nie muszą być dobre byle by lapek obsługiwał słuchawki 7.1 . Czy w laptopie da sie podzielić dysk tak bym mógł zainstalować linuxa obok windowsa i mieć na niego np. 300 giga ? Cena z systemem max 5800, 5900 już mocno naciągane. Bez systemu 5300-400 max. Wielkość ekranu : byle nie mniej niż 15,6. Sklepy: najlepiej najtanszy (morele) i taki z odbiorem osobistym w gdańsku lub w elblągu oraz płatnością gotówką przy odbiorze. Jestem otwarty na propozycje, oto moje dwie: https://www.dreammachines.pl/prezentacja/G970-15PL13 http://www.x-kom.pl/p/262176-notebook-laptop-173-msi-ge72-apache-pro-i7-6700hq-8gb-1000-win10x-gtx970m.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Jeśli szukasz czegoś najwydajniejszego w tym budżecie to faktycznie: MSI GE72 Apache Pro i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX970M FHD IPS ewentualnie wersja mniejsza 15,6":MSI GE62 Apache Pro i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX970M FHD IPS trochę tańszy. Grafika najwydajniejsza w tym budżecie, dobre wykonanie, matryca FullHD IPS matowa. Możliwa rozbudowa o dysk SSD pod M.2. Sporo złączy - posiada zarówno HDMI jak i mini-display port także z pewnością podłączysz ten monitor bez problemu - ew. przejściówka z DVI na HDMI ale HDMI powinien posiadać. Kultura pracy na średnim ale akceptowalnym poziomie. System w zestawie. Do tego dokupic dysk SSD dobrej jakości: Samsung 120GB M.2 2280 SSD 850 EVO dobra jakość 5-letnia gwarancja producenta. Wystarczy dorzucić do koszyka i dopisać prośbe o montaż w uwagach do zamówienia. Z lepszym wykonaniem i chłodzeniem: ASUS G752VT-T7008T i7-6700HQ/8GB/1TB/DVD/Win10 GTX970 FHD IPS EWV świetnie solidnie spasowany, bardzo wydajny układ chłodzenia. Matryca bardzo dobrej jakości FullHD IPS matowa z powłoką EWV. Posiada spore zaplecze dodatków w stylu obsługa dysków M.2 PCIe - bardzo szybkie złącze, możliwe łączenie SSD także w RAID i technologia NVIDI G-SYNC. System w zestawie. Tańsze, słabsze już grafiki o jakieś ~50%, ale do CS:GO powinno wystarczyć: Acer VN7-792G i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX960M FHD Tutaj bardzo dobra jakościowo matryca FullHD IPS matowa, mocne także podzespoły, grafika słabsza. Dobre wykonanie, dobrze spasowana obudowa. Obsługa dysków M.2 PCIe, bogata ilość złączy włącznie z USB 3.1 typu C. System w zestawie. Z mniejszych 15,6": Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ/8GB/128+1000/Win10 GTX960 lżejszy mobilniejszy, renomowana marka dell z dobrym serwisem typu domowego. Podespoły na poziomie z 2 dyskami wewnątrz - szybki SSD na system i programy i pojemny HDD na pliki. Matryca FullHD IPS matowa dobrej jakości. System w zestawie. Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryNoob Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedź :D Lepsze chłodzenie mi mie potrzebne bo mam oryginalną własnoręcznie robioną podstawke że laptoo wohuke nie stoi na biurku (lepiej działa niż większość tych ze sklepu, niby nie chłodzi ale daje dostęp powietrza) Tego laptopa mam zamiar używać z 5 lat dlatego gtx 960 odpada. Dzięki za poradę, myślę że dociągnę tą kasę na dysk ssd i kupie to msi. Wtedy na dysku ssd zainstalowałbyn linuxa (windows tylko do gier, filmów itp) bo słyszałem że dyski ssd są szybsze a to się przydaje (używam kali linuxa) . Jeszcze raz dzięki za odpowiedź, za kilka dni pojade kupić tego laptopa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jasne masz racje. Co do dysku SSD - polecam kupić ten wyżej lepszej jakości niż te standardowe które są w laptopach - one także są montowane przez sklep ale najczęściej z nadmiarów magazynowych - czyli tego co się przeważnie nie sprzedaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryNoob Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Kurcze teraz się zastanawiam czy nie poczekać aż wyjdą gtx 10xx to wtedy ceny tych spadną i może kupie nawet 980m albo 1060m wtedy. Ogółem do msi jestem pozytywnie nastawiony. Od kilku lat ich używam. A do tego co ja wybrałem też podłącze 7.1? Bo jeśli nie to wolę pozbierać na ten z wyższej półki, chyba że polecicie mi jakieś karty dzwiękowe zewnętrzne co 7.1 obsłużą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryNoob Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Okej, dzięki wam wszystkim zdecydowałem że kupię msi które zaproponował prosaid. Licząc cene dysku ssd i karty dzwiękowej wychodzi na to samo a tu przynajmniej dostaje jeszcze więcej ramu i dysk 128 gb ssd. Temat do zamknięcia i jeszcze raz dzięki za pomoc. Odezwe się za 5 lat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Cenę dysku? Zauważ że ten model nie posiada systemu operacyjnego - więc dolicz do tego ponad 400zł. Był budżet 5800, a nagle jest 7300? ;) Z resztą w cenie Dominatora masz już Asus'a G752 z RAID'em i G-SYNC. Kartę podłączysz pod USB wręcz każdego modelu LOL Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Chcę się dowiedzieć jakim cudem cena dysku + karta dźwiękowa i wyjdzie na to samo bo to mnie zadziwia. To że wrzucasz propozycje z kapelusza to już wiadomo z resztą. Co do komentarzy pytam autora, po to jest forum. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryNoob Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Karta 380+ dysk 290 co daje 670. Jeśli się doda do tego cenę mojego pierwszego msi to bardziej opłaca się dominator. Więcej ramu i kilka innych funkcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Do tego system 450zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigeree Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zobacz któryś z tych https://www.dreammachines.pl/laptopy-do-gier desktopowy i7 (i5 podbity na 4ghz czy więcej też) CPU zjada mobilne HQ z Dominatora, Predatora czy ROGa na śniadanie... Tu masz np. test przez nich zrobiony (całkiem całkiem) https://www.dreammachines.pl/i5vsi7.php Mają też dostęp do modowanego vBIOSu i BIOSu przez co można podkręcać sprzęt i to jest jeszcze w ramach gwarancji... Nikt lepszego chyba aktualnie na rynku nie ma... Jeśli szukasz czegoś najwydajniejszego w tym budżecie to faktycznie: MSI GE72 Apache Pro i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX970M FHD IPS ewentualnie wersja mniejsza 15,6":MSI GE62 Apache Pro i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX970M FHD IPS trochę tańszy. Grafika najwydajniejsza w tym budżecie, dobre wykonanie, matryca FullHD IPS matowa. Możliwa rozbudowa o dysk SSD pod M.2. Sporo złączy - posiada zarówno HDMI jak i mini-display port także z pewnością podłączysz ten monitor bez problemu - ew. przejściówka z DVI na HDMI ale HDMI powinien posiadać. Kultura pracy na średnim ale akceptowalnym poziomie. System w zestawie. Do tego dokupic dysk SSD dobrej jakości: Samsung 120GB M.2 2280 SSD 850 EVO dobra jakość 5-letnia gwarancja producenta. Wystarczy dorzucić do koszyka i dopisać prośbe o montaż w uwagach do zamówienia. Z lepszym wykonaniem i chłodzeniem: ASUS G752VT-T7008T i7-6700HQ/8GB/1TB/DVD/Win10 GTX970 FHD IPS EWV świetnie solidnie spasowany, bardzo wydajny układ chłodzenia. Matryca bardzo dobrej jakości FullHD IPS matowa z powłoką EWV. Posiada spore zaplecze dodatków w stylu obsługa dysków M.2 PCIe - bardzo szybkie złącze, możliwe łączenie SSD także w RAID i technologia NVIDI G-SYNC. System w zestawie. Tańsze, słabsze już grafiki o jakieś ~50%, ale do CS:GO powinno wystarczyć: Acer VN7-792G i7-6700HQ/8GB/1000/Win10X GTX960M FHD Tutaj bardzo dobra jakościowo matryca FullHD IPS matowa, mocne także podzespoły, grafika słabsza. Dobre wykonanie, dobrze spasowana obudowa. Obsługa dysków M.2 PCIe, bogata ilość złączy włącznie z USB 3.1 typu C. System w zestawie. Z mniejszych 15,6": Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ/8GB/128+1000/Win10 GTX960 lżejszy mobilniejszy, renomowana marka dell z dobrym serwisem typu domowego. Podespoły na poziomie z 2 dyskami wewnątrz - szybki SSD na system i programy i pojemny HDD na pliki. Matryca FullHD IPS matowa dobrej jakości. System w zestawie. WMK można wiedzieć dlaczego polecasz mu to MSI GE przecież to dość kiepska opcja jak w podobnej cenie jest G970 (aka clevo p651RE) -MSI GE marne chłodzenie CPU (1 heapipe do wentylatora i 2gi heatpipe dzielony z GPU) vs 2 heapipy do 1 wentylatora w G970. -Chłodzenie GPU MSI GE 2 3 heatpipy (1 dzielony z gpu do 1 wentylatora) vs 3 heatipipy do 2 wentylatorów w G970 -gorący WSAD w MSI GE bo tam jest wsadzony dysk podczas gdy G970 jest tam chłodniejszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Marusiak Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ja bym poczekał na kadłubki Clevo z kartą GeForce GTX 1060. Z informacji, jakie posiadam powinny być w cenach już poniżej 6000 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...