sl-aw-ek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Potrzebuje porady odnośnie monitora, jakimi modelami się zainteresować. Monitor głównie będzie służył do pracy z tekstem oraz okazyjnie Photoshop dlatego zależało by mi na możliwie jak najlepszym odwzorowaniu kolorów. Czasami również w coś sobie gram ale nie mam większych wymagań w tej materii , żadnych 140 Hz mi nie trzeba. Budżet - ok 1000zł możliwość obrotu (PIVOT) Wolał bym proporcje 16:10 , ale 16:9 też może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Bawisz się Photoshopem, czy jednak chcesz coś więcej, jak tak to czas na monitor z wide gamut i dobrym odwzorowaniem AdobeRGB... pamiętaj, że kupuje się najczęściej na lata, acz tu różnie. Używki rozważasz? np Dell U2410, HP LP2475w, HP Z24x? lub z nowszych Dell UP2516D, Dell U2413 Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez NostradamuSek 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sl-aw-ek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) W PS może nie pracuje dużo, ale często zdarza mi się pracować z RAW-ami z aparatu w celu delikatnej poprawy szczególnie balansu bieli. Wiem ,że nie ma rzeczy do wszystkiego (bo wtedy są do niczego) dlatego skupiłem się na aspekcie zdjęć, ponieważ wszystko inne jakoś na tym monitorze przeboleje. Jeżeli za 200-300 złotych mam poczuć sporą różnicę to nie mam problemu dopłacić. Znalazłem proponowanego przez Ciebie DELL-a UP2516D w cenie 1549złotych. Czy różnica pomiędzy modelami UP2516D a DELL U2415 (1199 zło) jest na tyle znaczna, że warto dopłacać ? Szczerze się przyznam, że o monitorach to nie mam pojęcia :( Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez sl-aw-ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Bardzo znacząca. Przede wszystkim 2560 x 1440, a to już warte grzechu na dziś, tym bardziej do pracy vs 1920 x 1200, to spoora różnica. UP2516D moim zdaniem bardzo dobry wybór za rozsądne pieniądze. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez NostradamuSek 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sl-aw-ek Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 W takim razie nie pozostało nic innego jak nadszarpnąć budżet i trochę doinwestować. Przyznam szczerze, że szukałem jeszcze czegoś w formacie 16:10 ale widzę, że tam cena za lepszą rozdzielczość jest już abstrakcyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sl-aw-ek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Przepraszam za post pod postem. Monitor do mnie już dotarł, wybór padł na UP2516D , tak jak koledzy mówiliście, przestrzeni do pracy jest teraz w .. dużo. O innych aspektach będę mógł powiedzieć coś dopiero później jak trochę razem popracujemy. Dziękuje wam za pomoc, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Cóż mam powiedzieć... kupiłeś zaebisty sprzęt. Niech służy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...