z3l Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Cześć, wraz ze wzrostem zaawansowania mojej pracy, thunderbird powoli przestaje spełniać moje oczekiwania, albo po prostu nie potrafię znaleźć odpowiednich rozszerzeń :( Stąd chciałem popatrzeć za czymś innym, ale jest tyle tych programów, że nie wiadomo, co wybrać i czy będzie miało odpowiednie funkcjonalności. Tak naprawdę potrzebuje banalnych rzeczy, a ciężko to znaleźć. Czego wymagam: - minimum 3 skrzynki pocztowe (2xGoogle + nazwa.pl) - integracja z kontaktami Google - pokazywanie ZAWSZE czy dana wiadomość zawiera załącznik (W Thunderbirdzie jest jakiś bug, od 2006 roku, który czasami nie wyświetla ikony załącznika przed włączeniem wiadomości - no cholernie irytujące, zważając na fakt, że mam tych załączników sporo, albo konwersacje po 20 maili, w których mam 2 załączniki i chce je szybko znaleźć) - brakuje mi dodatkowych kolumn (dodałem sobie za pomocą ColumnsWizard w TB), pt. firma czy projekt. CW pozwala zaciągać rzeczy tylko z nagłówków maili. Dodatkowe informacje mogą być przechowywanie lokalnie (a fajnie by było w chmurze, żebym mógł mieć na różnych urządzeniach). - opcjonalnie - przy zamykaniu programu fajnie by było mieć wyświetloną listę maili, które przyszły od ostatniego uruchomienia. Takie szybkie sprzątanie na koniec dnia pracy. - opcjonalnie - integracja z kalendarzem Google Jak widać, nie za duże wymagania, a ciężko coś znaleźć :( Za wszelkie rekomendacje tudzież podpowiedzenie, jak coś takiego osiągnąć w TB będę bardzo wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...