Skocz do zawartości
ptr2206

Artefakty laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nietypowy problem z laptopem i pierwszy raz z czymś takim się spotkałem.

Laptop to Asus ROG GL552

CPU: Intel® i7-6700HQ
GPU: NVIDIA® GTX 960M [4 GB]
RAM: 8 GB DDR4 2133 MHz
HDD:  jakieś gów*** za przeproszeniem wsadzili 5400 RPM  który spowalnia mega tego laptopa
WINDOWS 10 64 BIT

Laptop działa i da rade na nim grać w wymagające tytuły takie jak GTA V nie spada poniżej 60 FPS.
I nie mam żadnych problemów z Artefaktami. 

Artefakty pojawiają mi się gdy zostawię komputer na dłużej i wejdzie on w tryb Uśpienia i wybudzam go wtedy pulpit jest różnego koloru i miga,  po restarcie  wszystko działa prawidłowo.

Czym to może być powodowane że tryp Uśpienia działa tak na laptopa że pojawiają się artefakty. 

Czy laptop może być uszkodzony czy to wdada oprogramowania od karty graficznej które się gryzie z Windows 10

Jeżeli może być to wina sprzętowa to dlaczego raz są artefakty a raz nie.

Dodam, jak wcześniej wspomniałem -  pojawiają się tylko i wyłącznie na pulpicie po wzbudzeniu komputera z trybu uśpienia 

Edytowane przez ptr2206

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak laptop zachowuje się pod MAKSYMALNYM obciążeniem ? Włącz coś naprawdę wymagającego, poustawiaj wszystko  na ULTRA. Nawet jeżeli ma klatkować.

Normalnie się zachowuje.

na innym portalu ktoś wspomniał że jest BUG w Windows 10 i zdarzają się Artefakty po wybudzeniu z uśpienia. 

ktoś potwierdzi taką tezę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi