ptr2206 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, mam nietypowy problem z laptopem i pierwszy raz z czymś takim się spotkałem.Laptop to Asus ROG GL552CPU: Intel® i7-6700HQGPU: NVIDIA® GTX 960M [4 GB]RAM: 8 GB DDR4 2133 MHzHDD: jakieś gów*** za przeproszeniem wsadzili 5400 RPM który spowalnia mega tego laptopaWINDOWS 10 64 BITLaptop działa i da rade na nim grać w wymagające tytuły takie jak GTA V nie spada poniżej 60 FPS.I nie mam żadnych problemów z Artefaktami. Artefakty pojawiają mi się gdy zostawię komputer na dłużej i wejdzie on w tryb Uśpienia i wybudzam go wtedy pulpit jest różnego koloru i miga, po restarcie wszystko działa prawidłowo.Czym to może być powodowane że tryp Uśpienia działa tak na laptopa że pojawiają się artefakty. Czy laptop może być uszkodzony czy to wdada oprogramowania od karty graficznej które się gryzie z Windows 10 Jeżeli może być to wina sprzętowa to dlaczego raz są artefakty a raz nie. Dodam, jak wcześniej wspomniałem - pojawiają się tylko i wyłącznie na pulpicie po wzbudzeniu komputera z trybu uśpienia Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez ptr2206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr2206 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 A jak laptop zachowuje się pod MAKSYMALNYM obciążeniem ? Włącz coś naprawdę wymagającego, poustawiaj wszystko na ULTRA. Nawet jeżeli ma klatkować. Normalnie się zachowuje. na innym portalu ktoś wspomniał że jest BUG w Windows 10 i zdarzają się Artefakty po wybudzeniu z uśpienia. ktoś potwierdzi taką tezę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...