pcnow Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Witam Was, otóż mam problem z laptoptem (Asus X555LB), kupiony został z systemem Windows 8 lecz po krótkim czasie użytkowania strasznie zaczął się zamulać (ogóle przycięcia przy uruchamianiu czegokolwiek), Zrobiłem format, w tym momencie laptop posiada system Windows 8.1 PRO 64-bit 6.3 komp. 9600, sterowniki pobrane ze strony Asusa.Wszystko było ok przez jakiś tydzien, teraz znów zaczynają się przycięcia, ogólne zamulenie, napiszę krótko to co uważam , ze jest potrzebne do ewentualnej Waszej pomocy:procesor: i5-5200Uram: 4gbgrafika: GeForce GT 940M (najnowsze sterowniki pobrane z NvidiiBIOS: X555LB.304dysk: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB (HTS541010A9E680)update systemu jest wyłączony więc ewentalnie pobieranie w tym przypadku na pewno nie wpływa na to co sie dziejedysk C służy tylko do systemu i programów, nie są na nim instalowane żadne gry itpprzeglądarka posiada wtyczki do blokowania reklamNie mam pomysłu co może być przyczyną, jeśli ktoś mógłby pomoc będe wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Wrzuć smart dysku z CristalDiskInfo, najlepiej wyniki w systemie dziesiętnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcnow Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Zużycie dysku momentami dochodzi do 97% - bez włączonego chrome itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Dysk raczej w dobrej kondycji, niestety jakieś usługi intensywnie z niego korzystają i stąd problem. Ustal, co mieli tak namiętnie hdd i powyłączaj/odinstaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...