maxikazz Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Witam, potrzebuję pomocy, bo już kończą mi się pomysły... Otóż zakupiłem nowy komputer z płytą główną MSI Z170A G43 Plus żeby mieć złącze PCI, w które wsadziłem moją starą kartę dźwiękową SB Audigy 2 ZS. Z racji tego, że jest to leciwa dźwiękówka ciężko o dobre sterowniki, ale udało mi się w końcu znaleźć takie, że audio działa tak jak powinno. Problem w tym, że teraz po restarcie komputer nie wstaje. W momencie kiedy powinien się podnieść wyłącza się monitor i nic się nie dzieje. Gdy wyciągnę SB i odinstaluję sterowniki restartuje się bez problemu. Bardzo proszę żeby ktoś mi napisał w czym może być problem. Dodam, że system to Win 7 SP1, a zasilacz to XFX TS 550W. Edytowane 12 Września 2016 przez maxikazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 miałem podobną sytuacje i sprzedałem tę kartę w cholere, producent od czasu XP nigdy nie rozpieszczał ze sterami i dałem sobie spokój... kupiłem płytę bez PCI która dzięki temu była po prostu tańsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxikazz Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Sprzedaż karty nie wchodzi w grę, to nie jest dla mnie rozwiązanie. Na poprzednim kompie działało bez problemów na LGA 775 i tanim zasilaczu 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 A patrzyles w BIOS-ie czy mozesz wylaczyc integre? Moze te dwie karty sie "gryza" jezli sterowniki zainstalowales I przy starcie on sprawdza wiec wykrywa Ci druga dzwiekowke, moze glupieje... Tymbradziej, ze to stara karta. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Mam jakiegoś Audigy i też w obecnym kompie Acera mi go nie wykryło. Podejrzewam, że może to być związane z brakiem linii -5V w obecnych zasilaczach. Wiem, że dawniej karty miewały tego rodzaju problem, nie wiem czy Audigy też to dotyczyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Ten Sound Blaster jest na pci-e x16 czy pci-e x1? Sprobuj podlaczyj ja do innego pcie-x. Moj xonar potrzebowal dodatkowego zasilania ale on bez tego nieruszal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Ten Sound Blaster jest na pci-e x16 czy pci-e x1?Ani jedno, ani drugie. Jest na PCI. Autor tematu się o tym rozpisał przecież. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Moja nieuwaga :wink2: Ja mialem kiedys podobny problem, ale wylaczenie w biosie integry zalatwilo sprawe. Tu jest odnosnie sterownikow: http://forums.creative.com/showthread.php?t=715533&highlight=sound+blaster+Audigy To jest CD z sterownikami. Moze to pomoze. Wazne jest aby odinstalowac "support pack" (co kolwiek to znaczy!) przed instalacja tych sterownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...