qbsson Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Witamzakupiłem pamięć: G.Skill Ripjaws V DDR4, 2x8GB, 3200MHz, CL16 (F4-3200C16D-16GVKB)Posiadam płytę główną MSI z170 tomahawk Problem jest nastepujący: Działa tylko jedna kość ram na slocie 4tym kiedy podepne drugą komputer nie chce się uruchomić. Dodam, że nawet jedna pamięć nie działa na pozostałych trzech slotach Czy te pamieci wspolpracuja z tą płytą? zaktualizowałem biosa i mam wszystkie najnowsze sterowniki. Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 A inna pamięć działa w pozostałych slotach? Zaktualizuj uefi. Jak nie pomoże, pewnie pogiąłeś piny w podstawce cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbsson Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie posiadam innych ddr4ek, więc cieżko stwierdzić. Zauwazyłem że 3 piny są tak jakby zlutowane. To może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie wiem co masz na myśli pisząc zlutowane, uszkodzenie pinów może skutkować niedziałaniem slotów ramu. Kontroler pamięci siedzi w cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbsson Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Podlega to zwrotowi lub chociaż idzie to naprawic? są wygięte i ze sobą połączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Można próbować prostować igłą, często się udaje. Jeśli jednak masz zwarcie pomiędzy nimi, mogło się coś uszkodzić na płycie lub w cpu. Zwrotowi? tak, zwróć temu, co uszkodził płytę. http://forum.purepc.pl/topic/374023-prostowanie-pin%C3%B3w-socket-1151/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbsson Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Czyli czeka mnie zabawa w zegarmistrza, mam nadzieje ze nie na próżno, dziekuje. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Z ciekawości, czy jesteś jednym z tych, co najpierw zdejmowali plastikową zaślepkę socketu a potem wkładali procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbsson Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Nie. Najpierw włożyłem procesor a potem zaślepkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...