Skocz do zawartości
assekw

Laptop do 2500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje laptopa do 2500 zł, głównie do normalnego używania, excel, filmy, czasem programy graficzne jak autocad czy solidworks i sporadycznie gry.  Nie spodziewam się za te pieniądze cudów ale szukam czegoś co w tym zakresie cenowym będzie jak najlepsze i w miarę porządne.

Mam kilku upatrzonych kandydatów:

1.  ASUS R540LJ

2.  DELL Inspiron 3558

3. LENOVO IDEAPAD 100

4. Lenovo Ideapad 310-15

Jako, że jestem studentem więc mogę skorzystać z programu DreamSpark (Imagine Microsoft) dlatego biorę pozycje 4 pod uwagę. 

Dodam jeszcze, że zależy mi na dysku SSD o pojemności minimum 240 GB

Czy warto jest kosztem ,, swojego własnego'' i jak mi się wydaje ,, pewniejszego'' systemu wybrać laptopa z teoretycznie lepszym procesorem?

Czy faktycznie laptop nr 4 jest lepszy od pozostałych? 

Czy warto zwracać na firmę laptopa gdy jego hardware jest taki sam?

Czy pozycje które wymieniłem mając sens?

Bardzo proszę o pomoc w rozwianiu moich wątpliwości. Z góry dziękuje za pomoc ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy typ matrycy (chodzi mi o HD a FullHD) przy takiej przekątnej ekranu ma znaczenie? 

Tu nawet nie chodzi o większą przestrzeń roboczą, ale ogolnie matryce FullHD są O NIEBO lepszej jakosci, duzo lepsze kolory, kąty widzenia, często są matowe, same plusy. Do listy mozna jeszcze dorzucic Lenovo IdeaPad 510 z matrycą FullHD. W UK kupilem ostatnio za 299F, co za takiego lapa jest smieszna cena, w PL z jakies 2000zl bedzie, z grafą GF 940M pewnie pod 2500zl bedzie podchodzic.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akcesoria są mi zupełnie zbędne, chodzi mi o cenę i ten moim zdaniem ,, lepszy'' procesor. 

co do slotu to właśnie tak podejrzewałem, ze go nie posiada ale chyba będę musiał z tego zrezygnować bo musiał bym sporo wyjść poza zakres.

Acer którego mi poleciłeś był by najlepszą opcją ale nie jest już dostępny a ten Acer z lepszym procesorem polecony przez Prosaid jest dla mnie za drogi. 

Edytowane przez assekw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi