Skocz do zawartości
quutor

Awaria komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiedziałem gdzie umieścić ten post więc daję tutaj najwyżej przeniosę.

A więc tak gdy grałem w grę mój ekran zmienił kolor na cały szary. Zresetowalem komputer i przy włączeniu zauważyłem 2 zielona paski już w biosie ekran się załadowal ale nic nie można było z niego odczytać. Teraz przy starcie 2 razy "pipka" i po paru sekundach się wyłącza nawet nie pokazując biosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc to nie wiem po co podawać konfigurację komputera...

Sprawdź na zintegrowanej kacie graficznej. Ale ja nie mam zintegrowanej karty graficznej. Po to masz podać konfigurację, bym mógł ci wskazać kroki diagnostyczne.

Sprawdź na pojedynczej kości ram, każdej z osobna, w różnych slotach. Ale jam mam tylko jedną kość ramu. Skąd ja mam wiedzieć ile masz kości i czy możesz wykonać taką diagnostykę?

Wywal ten srot, który uważasz za zasilacz i kup coś markowego. Ale ja mam nowy markowy zasilacz. A skąd ja mam to wiedzieć?

Włącz myślenie. Ale ja nie mam rozumu. To akurat wiedziałem już po pierwszym poście.

Idź skąd przyszedłeś.

Na stronie każdego działu masz

Zanim cokolwiek napiszesz..

a tam

5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając:

pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!)
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy jest specjalistą w tych sprawach i wydaje mi się że po to jest forum aby dowiedzieć się czegoś o czym się nie ma pojęcia. Można było napisać jakie dokładnie dane potrzebujesz aby dokonać analizy problemu. Podając specyfikację nie jestem w stanie stwierdzić jakie dane mam podać ponieważ nie orientuje które dane są ważne

Graham nie sądzę aby to pytanie było na miejscu. Przemyśl czasami co piszesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Zakochany Graham

Nie każdy jest specjalistą w tych sprawach i wydaje mi się że po to jest forum aby dowiedzieć się czegoś o czym się nie ma pojęcia. Można było napisać jakie dokładnie dane potrzebujesz aby dokonać analizy problemu. Podając specyfikację nie jestem w stanie stwierdzić jakie dane mam podać ponieważ nie orientuje które dane są ważne

Graham nie sądzę aby to pytanie było na miejscu. Przemyśl czasami co piszesz...

ALeż dokladnie przemyslalem i zaciekawila mnie etymologia twojego loginu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...