mk1 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 witam szanowne grono :twisted: jest problem: przy zapodawaniu napięcia powyżej 1,675V na Vcore, po kilku minutach komp zesetuje się i z zasilacza wydobywają sie dziwne trzaski 8O :evil: proc działa @2400 Mhz (12x 200) !! przy napięciu 1,62 V ale jest niestabilny :( bo brakuje mu napięcia !! kabel zasilający do MObo - lekko ciepły dodatkowy +12 V - zimny :twisted: wstępna diagnoza: 1. zasilacz sie nie wyrabia 2. sterowanie / stabilizacja napięciem na Mobo jest zrąbane konfig: AMD 1700+ EPOX 8RDA3+ (VDD - 1,8V) 2x 512 MB DDR @ 2,9 V 2x Barracuda 7.200 7 80GB @RAID 0 Radeon 9500 128 + DVD/CDRW/SCSI/ -------------------------------------------------- CO O TYM MYŚLICIE :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Skoro zaczyna trzeszczeć to obstawiałbym zasilacz, uderz z nim do serwisu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 troche dziwne, bo jak miałem P4 2.4@ 3.1 Ghz to wszystko było OK :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 to moze cos z plyta jest nie tak :? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 wiesz epoxy maja to do siebie ze sa troche wybredne jesli chodzi o zasilki jeden egzemplarz bedzie chodzil OK a inny nie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 wiesz epoxy maja to do siebie ze sa troche wybredne jesli chodzi o zasilki jeden egzemplarz bedzie chodzil OK a inny nie :evil: to napewno swoją drogą, ale teraz przylepiłem radiatory na mosfety obok socket i jest lepiej - więc te trzaski mogły być z mosfetów ? :oops: :? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 wiesz epoxy maja to do siebie ze sa troche wybredne jesli chodzi o zasilki jeden egzemplarz bedzie chodzil OK a inny nie :evil: to napewno swoją drogą, ale teraz przylepiłem radiatory na mosfety obok socket i jest lepiej - więc te trzaski mogły być z mosfetów ? :oops: :? :( hehehe... wiem wiem wlasnie przed chwila czytalem tego posta w ktorym o tym pisales (dzial podkrecanie) co do trzaskow to hmm.. watpie zeby dochodzily z mosfetow ale pewnie byly powodem tych auto resetow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...