mikos Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Wielokrotnie w różnych postach mozna było znaleźć info o wersji mostków jakie pojawiają się na nFocach. Stwierdziłem, że warto by zebrać to wszytko razem pod oddzielnym tematem (tylko o mostkach) zwłaszcza, że zwolna wchodzi "revision 2.0" - czyli nowa wersja! Piszcie jakie macie mobo z jakim rev., jakie są tam mostki i ile można wyciągnąć stabilnie (FSB200+). 8RDA3+ rev. 1.1 ultra400 support - synchronicznie z CPU max FSB 230 (single channel DDR) synchronicznie z CPU max FSB 190 (dual channel DDR) :evil: XP1700 B0 0310, 10x225, Vcore 1.7V; Vdd 2.0V; 2x256 HyperX3500 2-2-2-5, Vmem 2.9V; Chieftec 420W; Radeon 8500 275/275@310/290; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 synchronicznie z CPU max FSB 190 (dual channel DDR) u mnie synchro 225 , ale zasiłka nie wyrabia i po godzinie restart na asynchro nie sprawdzałem jak kupię Chiefteca 420 to pokombinuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Soltek FRN2-L rev.D ultra400 - NB C1,SB A3 synchronicznie z CPU max fsb240 (dual channel DDR) synchronicznie z CPU max fsb246 (niestabilne/dual channel DDR) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Soltek SL-75FRN2-L ver. E3, NB-A1/C1, SB-A4 async max fsb 244, niestbilnie (pamiec nie wyrabia, a bios mam dziwny i ponizej 75% sie wysypuje...), na 240 stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Soltek SL-75FRN2-L ver. E3, NB-A1/C1, SB-A4 SB-A4?!? Cóż to takiego pierwsze czytam? Słyszałem o A2, A3 ale o A4 nic mi (jeszcze) nie wiadomo... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Pytanko do Xora i Vipa... Chłodzicie czymś mosfety??? Ja mam nieodparte wrażenie, że przy 230 płytka mi się przegrzewa... Dotykałem mostetów - parzą! P.S. Nieźle wam ten Soltek wymiata 8) Wcześniej nie brałem pod uwagę tego producenta ale widzę, że to był błąd :evil: Co prawda jestem fanem Epoxa ale jak w niedługim czasie Epox nic nie wykombinuje żebym miał duala przy przynajmniej FSB225 to chuba zdradzę ten "klan" :wink: Kupmel kupił Abita i chodzi mu pieknie (i mnożki ma wszyskie odblokowane!!!).... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Pytanko do Xora i Vipa... Chłodzicie czymś mosfety??? Ja mam nieodparte wrażenie, że przy 230 płytka mi się przegrzewa... Dotykałem mostetów - parzą! P.S. Nieźle wam ten Soltek wymiata 8) Wcześniej nie brałem pod uwagę tego producenta ale widzę, że to był błąd :evil: Co prawda jestem fanem Epoxa ale jak w niedługim czasie Epox nic nie wykombinuje żebym miał duala przy przynajmniej FSB225 to chuba zdradzę ten "klan" :wink: Kupmel kupił Abita i chodzi mu pieknie (i mnożki ma wszyskie odblokowane!!!).... wlasnie dzisiaj przykleilem radiatory,ale z mysla o dobiciu do fsb250....na fsb240 wszystko cacy bez dodatkowego chlodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Soltek SL-75FRN2-L ver. E3, NB-A1/C1, SB-A4 SB-A4?!? Cóż to takiego pierwsze czytam? Słyszałem o A2, A3 ale o A4 nic mi (jeszcze) nie wiadomo... 8O Ano, A4. Mam nowa plyte, kupiona jakies niecale 2 tygodnie temu. Poprzedniego Solteka zabilem... Na tamtym mialem max fsb 240. Na mosfetach jeszcze nic nie mam, ale niedlugo bede mial :D Na razie tylko Zalman NB32J na NB, na SB radiator jaki byl oryginalnie na NB. I tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 NB i SB A3 i max 237MHz niestety asynchro bo pamieci nie wyrabiały (czas przeszły bo sprzedałem ram a zasilacz zepsułem modem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 P.S. Ile trzeba mieć na Vdd żeby poszło 240? Xor i Vip ile macie na Vdd? Jakieś mody? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 P.S. Ile trzeba mieć na Vdd żeby poszło 240? Xor i Vip ile macie na Vdd? Jakieś mody? bez MOD'ow.Mi wystarcza VDD1.7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 P.S. Ile trzeba mieć na Vdd żeby poszło 240? Xor i Vip ile macie na Vdd? Jakieś mody?Zero modow, VDD na 1.8V, na mniej nawet nie sprawdzalem :) Ale wygrzewam, to musi byc max... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 P.S. Ile trzeba mieć na Vdd żeby poszło 240? Xor i Vip ile macie na Vdd? Jakieś mody?Zero modow, VDD na 1.8V, na mniej nawet nie sprawdzalem :) Ale wygrzewam, to musi byc max... :D Xor, tylko nie mow ,ze na AGP tez dales max V :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Jakie to wszystko k...wa popier...e :evil: Jak wybierałem 8RDA3+ to cieszyłem się, że na procu mogę podnieść do 2.2V i że bez rzadnych przeróbek na chipsecie mogę dać 2V. Miska cała mi się cieszyła jak myslałem o FSB... A tu doopa... Na procu (XP1700 B0 0310) i tak nie mogę dać więcej niż 1.8V bo się wiesza :evil: Przy 2V na Vdd jest niezle grzanie i nawet jak zmieniłem radiatorki i pastę to tylko z 225 wskoczyłem na 230... (może jak jeszcze mosfety schłodze to się zmieni). O dualu przy FSB200+ na razie mogę zapomnieć... Jak myslałem o Abicie, to 1.8V na procu było za mało a inne płyty niż 8RDA3+ to niesłyszałem żeby dawały Vdd na poziomie 2V bez moda więc zakładałem, że powyżej FSB200 to raczej mało będzie możliwe, a jeśli to niewiele... A tu, patrz pan, Soltek Vdd 1.7-1.8 i FSB240... :( Na razie zostaje przy Epoxie... jak długo, to się zobaczy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 mikos,jakbys sie dobrze zakrecil to bez jakichkolwiek doplat wymienilbys tego EPoX'a na Soltek'a.....a jak znajdziesz frajera i sprzedarz mu MoBo po dobrej cenie to jeszcze zarobisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 cholera a ja sie zastanawiam bo mam kupca na swoje mobo za 4 stoffki :lol: ale nie wiem czy pyli mi sie wymieniac a jesli tak to na co 530 pln szkoda mi wywalac na NF7-S w gre wchodzi NF7 lub 8rda+ powiem szczerze ze najbardziej zalezy mi na LANie na mobo ale SS tez by sie przydal choc niekoniecznie, co do solteka hmmm.. sam nie wiem :? MAm dylemat bo na swoim Epoxie rev 1.1. NB A2 wyciagam 230 mhz async sync nie mam jak sprawdzic bo nie mam pamiatek :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 cholera a ja sie zastanawiam bo mam kupca na swoje mobo za 4 stoffki :lol: ale nie wiem czy pyli mi sie wymieniac a jesli tak to na co 530 pln szkoda mi wywalac na NF7-S w gre wchodzi NF7 lub 8rda+ powiem szczerze ze najbardziej zalezy mi na LANie na mobo ale SS tez by sie przydal choc niekoniecznie, co do solteka hmmm.. sam nie wiem :? MAm dylemat bo na swoim Epoxie rev 1.1. NB A2 wyciagam 230 mhz async sync nie mam jak sprawdzic bo nie mam pamiatek :evil: Soltek tez ma LAN :wink: ,jest taniutki i fsb240 jest :wink: :D no i ten piekny kolorek 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 P.S. Ile trzeba mieć na Vdd żeby poszło 240? Xor i Vip ile macie na Vdd? Jakieś mody?Zero modow, VDD na 1.8V, na mniej nawet nie sprawdzalem :) Ale wygrzewam, to musi byc max... :D Xor, tylko nie mow ,ze na AGP tez dales max V :wink: :lol: Patrz w podpis - nawet gdybym dal, nic by sie nie stalo... Mam grafe na PCI :lol::lol::lol::lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja mam epoxsika 8rda rev 1.1 max co wyciągnołem stabilne to 210 a wlazło do windy przy 220 ale jeszcze powalcze tlyko lutownica i jakies chłodzonko na mostki bo sie grzeją i bedzie sie działo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...