Ituriel Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Masz na mysli te cuda na allegro za 21 zł.... To tlumaczy wszystko. Moze tem Pan sie lepiej tym zajmie, bo raczej nie sprzeda za wiele tych chlodniczek. a probowales szczotki drycianej na zwilzonych acetonem lamelach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 a zeby nagrzewniczke przygrzewac palnikiem to farba sie nie spali :?: :?: :?: :?: :?: chcem ładzianke oczyscic z farby :) nic sie jej nie stanie, nie rozszczelni sie :?: :?: :?: :?: noi nie wytrzymalem musialem sprubowac : od grzania palnikiem gorne czesci zbiorniczkow mi sie rozlutowaly . ale tam syfu jest niekture kanaliki nie byly drożne. wyczyszcze, zlutuje spowrotem i bedzie git. teraz nagrzewniczka moczy sie w garnuszku w bardzo mocnym roztworze kreta. zobacze co z tego wyjdzie. POZDRÓWKI :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Hej wracając do tego starego tematu... W TV reklemują teraz takie coś do usuwania kamienia, rdzi i innych syfow... Cilit BANG! czy jakoś tak... Próbował ktoś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 zuli007 - Efekt taki sam jak cilitem 'nie BANG' :wink: :arrow: update: ... a ja dodam (patrz post ponizej) ze jest to pasta woskowa czyszczaco-nablyszczajaca w bialo-niebiesko-czerwonej tubie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Dodam od siebie ze do polerwoania najlepiej nadaje sie polska pasta polerska "tempo". Starzy wyjadacze napewno kojarza ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 chodziło mi o wewnętrzną część nagrzewnicy, sorki zapomniałem dopisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Z drobinami opiłków o smaku kokosowym :). Przepompuj przez nia ocet z wodą (podobno jest dobry kwasek cytrynowy ale u mnie tylko sie osadził na miedzi.). Wskazane jest tez uzycie odkamieniacza np. "kamyk". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 panowie mam jeszcze lekki nalocik na chlodnicy miedziane i teraz nie wiem czy zamoczyc ja na kaies czas do kawasu HCl czy H2SO4 oba kwasy mam stęrzone i ilu procentowy rostwó proponujecie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 najlepiej to h2so4 100% 8) a tak na serio to pare % wystarczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 panowie mam jeszcze lekki nalocik na chlodnicy miedziane i teraz nie wiem czy zamoczyc ja na kaies czas do kawasu HCl czy H2SO4 oba kwasy mam stęrzone i ilu procentowy rostwó proponujecie 8)skad masz kwasy sterzone ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 orzewaznie mozna nabyc w sklepach z odczynikami chemicznymi tam gdzie np. szkoly zaopatruja sie w chemie 8) tylko nie pytaj o azotowy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 a ostatnoo znalazlem dos ciekawy specyfik fosol 30% kwas fdosfory nada sie do odkamieniania ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommm Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 kwas ortofosforowy rewelacyjny oderdzewiacz i odkamieniacz czytajcie składy tego co pijecie a aparaciki na ząbki to czym płukają coby lśniły - coca cola profesjonalnie w serwisie to pompy i chłodnice wrzucają na noc do coca colki i rano gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Cilit Bang to beznadzieja.Zwykły cilit jest lepszy i tańszy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Cilit Bang to beznadzieja.Zwykły cilit jest lepszy i tańszy :lol:No ale jeśli ktoś się daje nabrać na taki "chłyt materkidowy" to pozostaje mu tylko czekać na jeszcze lepszy Cillit KA-BOOM! Pijany, gdzie dopadłeś ten Fosol? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 a no nabylem ten fosol w takiem slekpie z artukulami papierniczo chemicznym aha fosol jest 35 % i za butelke 250ml dalem 3,2 zl a ostro gryzie rdze az milo sie robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Dobra się pochwale mim fiacikiem 125p. http://student.wspa.pl/~czarodziej/foto/12.JPG Jak tego dokonałem na mojej stronce Dobra się pochwale mim fiacikiem 125p. http://student.wspa.pl/~czarodziej/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel129 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Mam taką samą nagrzewnice jak czarodziej007, w sumie to już wiem jak ją odkamienić od wewnątrz, wyczyścić miedź od zewnątrz.... Ale nadal nie wiem co z tym zrobić: finy są fabrycznie pomalowane szarą farbą.... co z tym zrobić? Chciałbym żeby farba w całości zniknęła, żeby została goła miedź... Bo przeczytałem cały topic i nie wiem nadal co zrobić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel129 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 No i lipa: pobawiłem się tym "polskim kiślem" (kupiłem w OBI) ale niezabardzo ta farba z finów chce zejść:/ Brak mi nerwów i cierpliwości do tego... Niewiem, zastosować elektrolizę w roztworze soli? Usunie mi to farbę z finów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 jak sie komus powyginaly finy nalepiej uzyc do prostowania plaskiej pensety wlasnie siedze i dlubie... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 ja uzywalem grzebienia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 niech mnie ktos poratuje bo sie potne przykleilem sobie shrouda z prasowanego papieru do kadeta poczym mi zamokl do kated lezal na balkonie i spadl deszcz :? teraz tego silikonu nic nie chce ruszyc jest jakis srodek co ro gozpusci... nie wiem... drapanie tego i zdzieranie to istna katorga :( edited : to czeka mnie wycieczka do casto http://www.soudal.com.pl/silikony/srodek_d...ia_silikonu.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel129 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 No ale co z tym czyszczeniem finów z farby?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 tak czytam ten temat i dochodze do wniosku, ze kazdy sposob wyczyszczenia wnetrza nagrzewnicy z kamienia jest zly... chyba ze cos przeoczylem... moze jest tu ktos kto moglby ze tak powiem zdominowac ta sprawe i jasno/wyraznie powiedziec, ze jakis sposob wyczyszczenia wnetrza jest ok, nie niszczy cyny, miedzi, mosiadzu i nie robi niewiadomo czego jeszcze... ;-/ bylbym wdzieczny... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Wlej butelke cilit kamień i rdza zostaw na jakiś czas powino być czyste. Można zastosować elektrolize ona rozpuszcza tlenki. No i fajnie zdejnuje farbe z nagrzewnicy. Paweł 129 wsać ją do kompieli z rozpuszczalnikiem lub zrób elektrolize. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Można zastosować elektrolize ona rozpuszcza tlenki. No i fajnie zdejnuje farbe z nagrzewnicy. Paweł 129 wsać ją do kompieli z rozpuszczalnikiem lub zrób elektrolize.Fajnie czyści ale można spalić prostownik :D u mnie aż sie zaczol dymić :lol: ale jeszcze działa , ciekawy jestem czy zima jak trzeba bedzie naładować akumulator co to z tego wyjdzie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 witam. ja mam takie pytanie bo mam idealnie wyczyszczona nagrzewnice - kadett ale jest jedno ale.... na rurce odplywowej jest dziurka 0,5 cm od laczenia nagrzewnicy z odplywem no i zalatalem ja klejem 2 skladnikowym (chyba poxipol) i polalem to jesio kropelką.... czy takie zaklejenie jest dobre czy radzicie inaczej to zalepic? dziurka jest malenka woda kapie.... ale po zalepieniu wszystko jest szczelne ale nie wiem na jak dlugo.... co radzicie? zostawic tak jak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jak masz możliwośc to zlutuj bedzie bezpieczniej :D ja mam blok na HDD w 2 miejscach sklejony klejem epoxydowym 2 składnikowym jak narazie 2 tyg jest wporzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jak masz możliwośc to zlutuj bedzie bezpieczniej :D ja mam blok na HDD w 2 miejscach sklejony klejem epoxydowym 2 składnikowym jak narazie 2 tyg jest wporzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...