kales Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Witam.. Mam takie pytanie. Posiadam teraz w kompie pamieć ram w jednej kości DDR3 Crucial 8gb 1600mhz 1,5V CL11 chcialbym dokupić sobie drugie takie same zeby pracowaly w dual chanel tylko jest problem ze nigdzie nie ma tych kości 1,5 V. Na allegro jest tych kosći pełno wszystko jest identyczne to co ja mam tylko roznią sie tym ze wszystkie sa 1.3V. I teraz moje pytanie czy kupować te Crucial 1,3 V ? Czy może kupić jakiejś innej firmy 8gb 1600mhz 1,5V CL11. Jeszcze jedno czy jak kupie innej firmy pamięć a bedzie wszystko identyczne to czy bedą one pracować w dual chanel? Płyta głowna to Asus m5a97 R2.0 Edytowane 28 Lutego 2017 przez kales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Możesz kupić inne o porównywalnych parametrach - będą działać w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 MA jakiś sens dokupowanie do tej płyty ramu i to przy obecnych cenach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kales Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 MA jakiś sens dokupowanie do tej płyty ramu i to przy obecnych cenach? co masz na myśli ze płyta szrot? procek jest fx 8300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Procek jeden z lepszych na ten socket, niestety świetlanej przyszłości już raczej nie ma przed sobą. Jeśli jesteś pewien, że zakup ramu pozwoli Ci długo i sprawnie na tym pracować, to ok. Podejrzewam jednak, że pomysł zakupu pamięci wziął się z braku wydajności i zakup ramu nie poprawi zbytnio systuacji. Do tego ddr3 teraz drogie i nie wykorzystasz go na nowej platformie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...