Skocz do zawartości
Pinki

Kręcimy Ti4200 :]

Rekomendowane odpowiedzi

Więc jakie są najwyższe zegary uzyskane przez wasze GF4Ti4200?

Bez dodatkowego chłodzenia ( jezeli takie jest to napiszcie :P )

Szczegolnie interesuja mnie wyniki Gainwarda :twisted:

Ja mam Prolink GF4Ti4200 64MB TV-OUT 720zł MAX STABILNE 320/610

Jak tam u was? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest http://www.in4.pl/recenzje/gf4ti4200/4.htm "ciekawa" recenzja Gainwarda, podkreca sie on na 320/560!!

Zgadnijcie jaka ocena dostał za overclocking :twisted: Tak 10 punktów :x To był test sponsorowany czy co?

Prolink jest o wiele tanszy, ma wyjscie TV, lepsze pamieci i wogule lepiej sie kreci :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i musze ci z tym racje przyznac ... choc ja wole karty S/U/M/A

model 4200SE 64 Mb 320/650 a model 4200SE 128 Mb 300/710 Mhz !!!!

pamieci na obu hynix 3.3ns :)))) szczególy i link w poscie pt. gdzie S/U/M/A ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś słabo się krencą te Ti 4200. Mam MX 460 z MSI i max. ustawienia które testowałem to 370/700 - żadnych problemów. Ti 4200 z racji tego że jest z wyższej półki powinien się krencić lepiej (szczególnie Gainward)

A i tak niebawem zmienie na Ti 4200 - chyba od Winfasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prolink jest o wiele tanszy, ma wyjscie TV, lepsze pamieci i wogule lepiej sie kreci  :twisted:

Prolink Ti4200 64MB faktycznie jest tanszy kosztuje 720zl(z TVout) a gainward 799(bez TVout) za to Prolink Ti4200 128MB kosztuje juz 1150zl(tyle co Ti4400 Gainwarda) natomiast gainward 1099zl, obie karty sa z TVout

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj testowalem PINE XFX czy jakos tak na ti4200. Straszny SZAJS!!! tylko 280/500 i to rwal czasami tekstury :)

A jakie sa pamieci na tym prolinku bo jak ja ogladalem to byly HYNIX 4ns i wiecej niz 550 nie chcialy isc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prolink Ti4200 64MB TV-OUT za 720zł w Krakowie :twisted:

Karta jest bardzo porządna, ma bardzo fajny i wydajny złoty wentylatorek na GPU :P

Pamięci są firmy Hynix, maja 4ns

Karta kreci sie jak na swoja cene znakomicie, porownajcie sobie Gainwarda do tej karty. Wszyscy mowia ze Gainward sie extra kreci.

GAINWARD TI4200 KRECI SIE TRAGICZNIE I JEST ZA DROGI

Prolink MAX Stabilne 325/615

Test był robiony w upalny dzień, obudowa zamknięta, kilka przebiegów 3DMarka2001SE w 1024x768x32 NOAA, AA2x, AA4x

Zero artefaktów!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę potwierdzić to co pisze Pinkas / tylko że ten złoty went jest cholernie obleśny :) lepsiejszy był buy niebieski or czarny / prolink stabilnie chodzi / bez artefaktów i takich tam podobnych patentów / o zwieszkach nie wspominając/ do 325/615 i spoko wytrzymuje podkręconą do 155 fsb

a co pamiątek to oczywiści hynix 4ns ale z dużym zapasem mocy :) faktycznie to chodzą jako 3,25 ns, a to już coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież 4200 4440 i4600 to ten sam chip tylko taktowania inne więc jeśli chodzi o rdzeń to tyle ile jest na 4600 + małe co nico bo zapas zawsze musi być a pamięci też mają zapas

z powody nadmiernej temp skracasz życie elektroniki ale nie przesadzajmy że ąż tak znacznie / zanium padnie zto bedzie już trzeba dawno zmienić bo będą duuuuzo lepsze .... i niestety twek samo drogie :)

ja mam non stop 300/600 i spoko / ale p[odczas ipałów zjechałem do 280/560 bo miaem, piekarnik na chacie i w kompie /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam pytanie.....  nie mozna wgrac biosa od 4400 do 4200?? wkoncu wyszlo by na to samo :)

a po co cały bios / moda zrobić tylko z taktowaniem wystarczy/

ale z drugiej strony czego tylko 4400 :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba lepiej przerobic biosa Ti4200 ( wylaczyc post screen, zwiekszyc zegary, wlaczyc SBA i FastWrite i inne takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly ) i wgrac go :twisted:

Z pomoca przychodzi Nvidia BIOS Editor :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prolink jest o wiele tanszy, ma wyjscie TV, lepsze pamieci i wogule lepiej sie kreci  :twisted:

Prolink Ti4200 64MB faktycznie jest tanszy kosztuje 720zl(z TVout) a gainward 799(bez TVout) za to Prolink Ti4200 128MB kosztuje juz 1150zl(tyle co Ti4400 Gainwarda) natomiast gainward 1099zl, obie karty sa z TVout

gdzie ty taką cenę widziałeś :!: prolink GF4Ti 4200 128MB z tv-out za mniej niż 900 kupisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co krecic taka dobra karte jak GF4 ti4200. Zeby uzyskac to co w tej karcie dzemie to najpierw podkrec procesor.

Dobrze mowi dać mó piwo ;)

procesor to musiałbym wymienić żeby wycisnąć max z karty :P więc kartę podkręciłem żeby zobaczyć ile pociągnie a teraz chodzi na normalu(250/500) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...