Crescendo1 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 Zauważyłem że nawet będąc na pulpicie takty mojego Radeona są na maksymalnych. Reinstalowałem sterowniki za pomocą DDU, wgrałem najnowsze 17.5.1, odinstalowałem też Afterburnera i sprawdziłem w Radeon modzie czy tam ulps jest włączone. I nie pomogło. Za to jak próbuje włączyć oszczędzanie energii w sterownikach to po restarcie systemu znowu jest ono wyłączone, nie wiem czego może to być wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 a przypadkiem w afterburnerze nie masz profili 2d-3d które możesz ustawić i przełączają się automatycznie ze zmianą obciążenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) A nie wiem, zainstalowałem spowrotem afterburnera, ustawiłem wszystko mniej więcej jak było domyślnie i zegar już normalnie schodzi do 300mhz tylko pamięci nadal trzymają 1555mhz Edytowane 18 Maja 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 I wie ktoś co można zaradzić? Jak przywrócić ustawienia karty do stanu najbardziej pierwotnego. Bo przez te pamięci temperatura w spoczynku wynosi ~50*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Strzelam ze masz dwa monitory o różnej rozdzielczości? Jeśli tak to pamięci będą cały czas w 3d (na max taktowaniu), a tylko rdzeń będzie schodził niżej. Tapatapatap Xperia X Edytowane 19 Maja 2017 przez Gemtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Dokładnie tak, mam dwa od tygodnia. Z tym że oba 1080p@60Hz (Tak, we właściwościach zaznaczyłem 60 zamiast 59) tylko jeden hdmi, a drugi dvi ale powinno być ok? Da się z tym coś zrobić? Edytowane 19 Maja 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Sprawdź ustawienia w opcjach zasilania w panelu sterowania pod hasłem PCI Express.Ale jak sterownik ci wariuje przez 2 monitory to lipa, można próbować starsze wersje sterownika. Edytowane 19 Maja 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 ale powinno być ok? Da się z tym coś zrobić? Powinno być ok ale nie jest. Nic z ty nie zrobisz. To https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_380X_Strix/21.html powinno ci wyjaśnić wszystko. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2017 Jeśli tak to przeżyje bo te monitory będę mieć przez jakiś czas tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...