ewenement22 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam Dawno nie zaglądałem na router a teraz jak wszedłem na niego to widzę w raportach 1 DoS / DDoS 6732 2 Buffer Overflow 821 3 Other 558 4 Scan 80 w raporcie szczegółówym tak to wygląda http://wklej.org/id/3210358/ Czy mam się tym martwić? Co to za ataki? Czy są niebezpieczne? Jak się dodatkowo przed nimi chronić? Może jakiś UTM? Co polecacie ? Barracuda? Stormshield? Fortigate? Czy coś innego? Co i dlaczego? Jakie inne sposoby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 Jezeli DoS nie wystepuje z wielu adresow jednoczesnie to nie ma sensu zawracac sobie tym glowy. W logu widac rozne adresy, rozne daty, nic ciekawego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewenement22 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2017 Jaki UTM byście wybrali i dlaczego? na razie jestem najbardziej sierowany ku FortiGate np. 50e lub 60e oraz barracuda NG Firewall F18 lub F80. Co byście wybrali i dlaczego? Jakie są wady i zaledy FortiGate oraz Barracudy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...