Jadzia Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Witam nie znam sie na wynikach z HD Tune prosze was o ocene tych 2 dysków ostatnio miałem problem z blue screnami "irql not less or equal" (pliki rózne od atikmdag.sys do cdrom.sys itp blue screny te same ale rozne pliki) tak sie działo przy podkreconym procku jak z taktowaniem zjechałem na stock to nie ma blue screna tak czesto ale komputer sie zawiesza dziala tylko przycisk reset i dzwiek w sluchawkach piszczy tez zwieszony. dzisaij wymienie taśmy sata od dysków. narazie prosze was o ocene tego screna z hd tuna https://zapodaj.net/d42b3e18f1d20.png.html po wymianie kabli zadnych zmian (wiekszych) +- 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Spakuj i Wrzuć tutaj pliki z folderu c:windows/minidump Sent from my SM-N920F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jadzia Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 wrzucam minidump rar https://megawrzuta.pl/download/140330d3ab60b02d039b8d5b617f48a3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Sprawdź smart dysku HDD w CrystalDiskInfo. Można zaktualizować sterowniki - przydatny może być driver booster (przy instalacji uważałbym bo lubi różne "dodatki" zainstalować). Zmieniane było coś ostatnio w komputerze (podzespoły, programy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jadzia Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) miałem windows 7 dokładałem 8gb ramu i wydaje mi sie ze przed dokładaniem ramu tez sie zdarzały bluescreny ale moze byc ze po ramie sie to nasiliło (wmawiam sobie ze to nie ram ale mam plan z kolega sie zamienic na kosci on ma 1x 16gb ja mu dam swoje 4x4 i sprawdze) jak te bluescreny sie nasilały stwierdziłem ze to moze wina starych sterowników windowsa 7 i zmieniłem windows na 10 problem nie ustał, po zmianie taktowania procesora na stock nie ma blue screnów tylko odrazu zwiecha kompa jutro wymienie ten ram i ja kcos bedzie sie działo dam znac. bo róznie jest nieraz 3 razy dziennie zwiesi a nieraz spokoj jest dwa dni https://zapodaj.net/c9b78e2f74120.png.html cristal disk info wyglada na takie same dane jak z hdtune PS. celuje jeszce w wymiane zasilacza na ta chwile posiadam corsair cs650m płyta głowna roczna msi z97 pcmate Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez Jadzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Do Z97 nie wsadzisz 1 kości 16 GB , kolega ma podejrzewam już ddr4 chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jadzia Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) wyjasnione rzeczywiscie ma ddr4 sam nie wiedział co ma :D czyli zostaje mi żonglowac swoimi ramami i wyłapać wadliwa jesli jest Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez Jadzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...