ridlaa Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Mam powazny poblem. Kupilem na "zlomie" komputerowym akcelerator voodoo2 z dosc "nietypowym" wyjściem. Normalne wyjścia VGA mają 15 pinów w 3 rzędach (po 5 w każdym), jak na zlosc voodoo ma wyjscie w postaci 15 pinów w 2 rzędach (wyglada to jak game port na karcie muzycznej). Nie mam odpowiedniej przejsciówki, szukalem na allegro ale jest raczej nie do kupienia. Szukalem w googlach jakiegos schematu ale bez powodzenia, dlatego zwracam sie z wielką prośbą o pomoc. Jeżeli ktoś wie o czym mówie i ma coś takiego na stanie to prosiłbym o kontakt. Chodzi mi o odkupienie tej przejściówki jeżeli zalega komuś z was na stanie lub po prostu o zrobienie schematu. A może ktoś wie gdzie taki schemat można znaleźć? Będe bardzo wdzieczny za każdą pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 hehe chlopie to masz VOODOO 12 MB firmy Dragon jest potrzebna przejsciówka tak jakby z gameportu na VGA kiedys jak kupile voodoo to s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyny zapomnieli mi teog dac i byli zdziwieni czego ja chce a potem jak zobaczyli to stwierdzili ze zeczywiscie mi to bedzie potrzebne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetManek Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Wiem, że odpowiedź nie na temat. Ale po co Ci taki złom ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 to z sentymentu , trak jak mój kumpel ma jakiegoś 4MB matroxa z wyjsciem DVI ktory byl produkowany za gierka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A moze cos na temat. Dla mnie to na serio wazna sprawa. Moze i zlom ale lubie sie bawic strarociami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 hmm nie chce tu nikogo obrazac ale ludzie z bialegostoku są chyba jacys cofnieci przecierz ci napisalem ze potrzebujesz przejsciówki, która standardowo byla dolanczana do tego goofna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 hmm nie chce tu nikogo obrazac ale ludzie z bialegostoku są chyba jacys cofnieci przecierz ci napisalem ze potrzebujesz przejsciówki, która standardowo byla dolanczana do tego goofna A moze przeczytasz jeszcze raz wstep do tego posta to zauwazysz ze "nie jestem tak cofniety" bo ze mi potrzeba przejsciowki to chyba jasne. Dlatego pytam czy ktos wie gdzie schemat mozna dorwac. poza tym jak masz taka przejsciowke to siadasz z miernikiem i masz gotowy schemat wiec szukam ludzi ktorzy maja cos takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja swojego voodo sprzedalem a wlasciwie moj cofniety brat sprzedal jako voodoo 1 za 30 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A jeszcze jedna sprawa apropos staroci - nie wie ktos czy mozna laczyć karty voodoo 1 "kaskadowo" np dwie zeby miec wyszcze obroty? Wiem ze z dwojka taki numer przechodził ale nie wiem nic zeby na jedyncetak sie dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 raczej w 1 tak nie ma ale nie dam sobie lba uciac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Może tutaj coś znajdziesz: http://www.hardwarebook.net/connector/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 A jeszcze jedna sprawa apropos staroci - nie wie ktos czy mozna laczyć karty voodoo 1 "kaskadowo" np dwie zeby miec wyszcze obroty? Wiem ze z dwojka taki numer przechodził ale nie wiem nic zeby na jedyncetak sie dało.Voodoo Graphic alias 1 nie maiło nigdy takiej możliwości, tylko V2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Wielkie dzieki BENO !!! Znalazlem adaptor MACowa karta graficzna na VGA i to chyba bedzie to!!! Chociaz cholera wie, z drugiej strony. Zajde jeszcze popytam w komisach. W kazdym razie jak zadziala to stawiam Ci browara normalnie ... :D PS - A jakby co to bede w stanie sie wywiazac z piwka bo studiuje w gdansku :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 I juz wszystko wiem. Jezeli ktos kiedys bedzie mial podobny problem to oto wyjasnienie: Posiadam karte firmy Micro Conversions a jest to Game Wizard - akcelerator z rodzinki voodoo2. Posiada on wyjscie VGA typu DB15F i wejscie DB(HD)15M. To pierwsze łaczy sie z monitorem to drugie z karta graficzna. Caly problem polega na tym ze Game Wizard to pierwsza karta typu voodoo2 produkowana dla dwoch platform: PC i MAC'a. Obie wersje rozniły sie tylko kabelkami w pudelku i sterami. Zagubiony kabelek to adaptor MAC -> VGA a jego schemat mozna znaleźć tu : http://www.hardwarebook.net/adapter/av/mac...videotovga.html W przypadku wykorzystania karty na pc potrzebny jest jeszcze kabelek karta graficzna -> akceleretor (tz "zwykły monitorowy") jego schemat znajduje sie pod adresem: http://www.hardwarebook.net/connector/av/vga15.html Mam nadzieje ze te informacje pomoga choc troche tym osobom ktore być moze mają albo będą miały podobny problem do mojego. Poradza sobie o ile skorzystaja z wyszukiwarki :D na forum. PS - BENO masz piwo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ciesze się ,że się udało. Za browara dziękuje :wink: :wink: :wink: wypije za twoje zdrowie :wink: :wink: :wink: Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...