Chrisu Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Cześć Wam po latach nieodzywania się ;) Pozwolę sobie wkleić posta, którego gdzie indziej też wstawiłem ;) Sprawa w sumie dość błaha, ale nienawidzę januszowania i cebulactwa.Szukałem extenderów VGA po LANie. No i znalazłem.http://allegro.pl/extender-vga-rj45-lan-20-m-cat5-cat6-po-skretce-i6895798847.html?fromVariant=6641027419Naciągacze z AnyTech_PL mają takie oto koszty wysyłki:_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _pierwsza sztuka kolejna sztuka maksymalnie w paczce przybliżony czas realizacjiAllegro MiniPaczka InPost _ 7,20 zł _ _ _ _ 0,00 zł _ _ _ _ _ _ 1 _ _ _ _ _ _ _ _ 4 dni roboczeAllegro Paczkomaty InPost _ 8,60 zł _ _ _ _ 0,00 zł _ _ _ _ _ 1 _ _ _ _ _ _ _ 2-3 dni roboczePrzesyłka kurierska _ _ _ _ _25,00 zł _ _ _ _0,00 zł _ _ _ _ _ _ 2 _ _ _ _ _ _ _ _ 2 dni roboczeList polecony ekonomiczny _ _7,15 zł _ _ _ _ 0,00 zł _ _ _ _ _ _ 1 _ _ _ _ _ _ _ _ 4 dni roboczeList ekonomiczny _ _ _ _ _ _ 5,00 zł _ _ _ _ 0,00 zł _ _ _ _ _ _ 1 _ _ _ _ _ _ _ _ 4 dni roboczePaczkomaty 24/7 _ _ _ _ _ _ _19,00 zł _ _ _ _0,00 zł _ _ _ _ _ _ 1 _ _ _ _ _ _ _ _ 2-3 dni roboczeList polecony priorytetowy _ 12,99 zł _ _ _ _0,00 zł _ _ _ _ _ _ 1 _ _ _ _ _ _ _ _ 2 dni roboczeNo i OK mówię i tak wychodzi tanio. Kupiłem 6 extenderów z przesyłką listem ekonomicznym, które... przyszły w jednej przesyłce poleconej (a takiej opcji przecież nawet nie mają). Policzmy. 6x5 zł tj. 30 zł kosztów wysyłki. Jedna przesyłka polecona (gabaryt A, do 350g) to wg Poczty Polskiej 6,80 (i to priorytetem).Wysłałem do sprzedającego AnyTech_PL prośbę o przesłanie 20 zł nadmiarowych kosztów przesyłki. Napisali, że przecież poszli mi na rękę, bo wysłali poleconym i to ich dużo więcej niż 10 zł kosztowało. Ja na to, że cennik PP jest dostępny dla wszystkich i że są naciągaczami. Jeśli uważają, że ich obrażam niech podadzą mnie do sądu. Napisałem żeby mi wysłali 4 puste listy zwykłe i będzie po sprawie.Oni dalej swoje, że powinienem się cieszyć itd...Oczywiście spór wdrożony, negatyw (czy jak to teraz się zwie) z dokładnym opisem sytuacji wystawiony. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chrisu Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Jak jeszcze wyszukałem to apk_wawa to to samo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Jak jeszcze wyszukałem to apk_wawa to to samo Takich firm nie brakuje niestety i jest ich coraz więcej. Dużo ludzi nie zna cen przesyłek. Ja znam bo często coś sprzedaje na Allegro, więc od razu widzę. Trzeba to zgłaszać do Allegro o ile coś z tym zdziałają. Edytowane 18 Października 2017 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 Na ebay'u była moda na produkt za 0.01 z przesyłka za 10 funtow. Zaraz sie tego pozbyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...