Panoramiks Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Cześć planuję zakup nowego dysku do gamingowego laptopa ,będzie to drugi dysk na dane 2,5’, chyba teraz największy jakie się da za rozsądną cenę zakupić to 1tb?. Może polecicie jakiś model/firmę. https://proline.pl/hgst-travelstar-7k1000-1tb-2-5-cali-32mb-7200-rpm-sata-iii-p949274 https://www.komputronik.pl/product/327643/wd-black-1tb.html Ja sobie upatrzyłem te modele co wy na to?. Bo z tego co czytałem to Seagate ma dużo negatywnych opinii. A jak jest z pozostałymi producentami?... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Z tych dwóch brał bym travelstar. A ten pierwszy to masz SSD? Bo jak nie to radzę kupić SSD na system i gry, a ten co masz hdd na dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramiks Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Nie musi byś z tych dwóch , tak tylko pokazałem do przykładu co mi wpadło w oko , choć HGST zostało przejęte przez WD to się zastanawiam czy WD nie traktuje teraz tej marki jako tańszej słabszej sprzętowo ?, bo o nich słychać że mają mniejszą wydajność ,a jak z trwałością HGST, i w ogóle jakoś mało opinii … Tak mam już SSD I właśnie ni padł HDD i szukam nowego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 HGST to świetna technologia. Zostali z nią nawet po przejęciu. Oczywiście Travelstar to nie Ultrastar, ale i tak pewniejszy od WD Black. W zasadzie to jeszcze jest WD red 2,5", na magazyn mógłby być, ale sporo droższy. Na twoim miejscu brał bym HGST. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramiks Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Jak patrzę po sklepach to mały wybór mają dysków HGST i nawet stare wersje modelowo trafiają się , gdzie byś polecił zakup aktualnego modelu. Jeszcze nigdy nie miałem HGST ale na dane to mogę spróbować , może jeszcze ktoś się wypowie… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...