Skocz do zawartości
muzycom

Jaka płyta do chłodzenia wodnego???

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu zakupiłem AXDA 1700 DLT3C JIUHB 0320. Mój ECS przyprawia mnie o ból głowy. (jeśli ktoś składa maszynę do pisania zapraszam na allegro :D ) W kieszeni mam około 550zł. Im dłużej czytam posty na forum tym bardziej jestem zamotany. Kolejna noc nieprzespana :cry: . W najbliższym czasie chcę założyć wc więc odpowiednie mocowanie też jest dla mnie ważne. Doradźcie coś. Do tej pory zastanawiałem się nad asusem i epoxem, ale po wczorajszej lekturze zwątpiłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanów sie powąznie nad sotletkiem oczywiście nf2 dobre osiągi z tego co widac na forum ( _VIP_ :P znów ) naprawde spoko płytka nie myśl nad żadnym asusem jak już to abit nf-s zajebista płytka nie ma co wybór naeży do ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko jeszcze nie wiem która ma otwory na chłodzenie wodne. Z tego co się doczytałem na forum soltek takowych nie posiada...(mogę się mylić) A gdzie ja przykręce mojego wymarzonego nukleonka? A tak z ciekawości ile masz w 3dmarku i czy używasz radiatorków na pamięciach karty bo moje sypią się na 255 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obecną chwilę niewątpliwie najlepszym wyborem jest Abit NF7-S rev. 2.0. Ma sporo bajerów (RAID, sATA, LAN, Soundstorm) i super możliwości OC (Vcore do 2.3V, VDD do 1.7V mostki C1). A dziury dookoła soketa umożliwiają montaz dowolnego chłodzonka :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup zapinke i nie bedzie problemu z montazem, dajesz takiego posta jak bys szukal roweru do kolru spodenek...

Ja tam bardziej wierzę tym 4 śrubom niż kawałkowi blachy, która z tego co czytałem czasem potrafi płatać figle. A twoja odpowiedz iście odkrywcza. Nigdy byn nie wpadł na to, że można użyć zapinki. No ale wkońcu pierwszy raz składam ten rower Wielkie dzięki. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...