zajecc Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Cześć, szukam laptopa który posłuży mi typowo do pracy, nikt na nim nie będzie grał, co najwyżej ktoś obejrzy film w HD. Reszta stricte praca, zależy mi na solidnym wykonaniu, i pracy na baterii oraz ogólnej wydajności, żeby nie łapał czkawki, wiadomo to Windows więc raz na rok format c nie szkodzi, ale żeby nie denerwował. Mam budżet ok 3500 zł plus minus pare stówek, szukam czegoś takiego ale po paru dniach mam dylemat czy brać np: ASUS VivoBook 15 R542UA czy Dell Vostro 5568 czy chcąc spełnić takie oczekiwania pozostaje mi wybór między Surface Lapto a Zenbook 3 i dopłata ? Proszę pomóżcie! PS: lenovo unikam jak ognia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajecc Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 pogrzebałem dodatkowo i znalazłem także:Dell Inspiron 5570 i5-8250U/8G/256+1000/Win10 R530 FHDDell Vostro 5568 i5-7200U/8GB/120+1000/Win10Xczy jednak:ASUS ZenBook UX410UA i3-7100U/8GB/256SSD+1TB/Win10To mam aktualnie na uwadze i mimo ceny oraz mniejszej matrycy ten Asus przekonuje mnie ale czy słusznie ? Jak z jakością Della, serwisem ? nigdy nie miałem tej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 jakość wykonania della vostro to dwie klasy wyżej niż reszta na rynku niestety do tanich nie należy z podanych do pracy jednak 5568 niestety 4 rdzenie to już 5k+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajecc Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 W ogóle odróżniam modele biznes vs konsument, dotychczas pracowałem na typowo gamingowym Rogu i chociaż gry uruchamiał hmm dosłownie dwie w ciągu 3 lat to pracowało mi się na nim miodnie w każdym rozumieniu. Patrze na całość, na cały rynek, po lekturze jedną z ważnych różnic jest matryca gdzie Asus ma lepsze niż Delle ale dziękuję za podpowiedzi i szala przechyla się ku Dellowi - coś za coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...