Gość Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Skladam kompa typowi i potrzebuje cos na temat plyt ECS K7S6A na sis745 i K7VTA3 v3.1 na Via Kt333. Nie mowice mi doluz 50zl i wez shuttla bo i tak to musi byc ktoras z ww mobo. Aha wy wszyscy macie uraz do niestabilnosci ECS a tak naprawde to niestabilen ECSy to K7S5A i ten na kt266a . Bo np K7VZA byl bardzo stabilny!. Ktora wybrac czy one sa stabilne???. Cytat z recenzji K7S6A na in4 "Otóż ZAWSZE przy ustawieniach 133MHz procesor, 166MHz pamięć prędzej czy później dochodziło do zawieszenia się komputera, zarówno przy pamięciach PC2700 jak i OCZ PC3000. Przy ustawieniach 133/133MHz wszystko było w porządku". Czyli w sumie to ten ECS na 133/133 bedzie stabilny w sestawie beda pamieci DDR266 wiec i tak tryb 133/166 nie bedzie uzywany. Znacie jeszcze jakies recenzje K7S6A gdzie zostal poruszony temat stabilnosci???. ECS K7VTA3 v3.1 a to cytat z recenji na AMDMB "It is a very stable board, as we would expect from a manufacturer with so much OEM experience." Czyli to by potwierdzalo moje przypuszczenia ze nie kazda mobo ECS jest niestabilna. PODAJCIE JAKIES URL Z RECENZJAMI ECS K7VTA3 3.1 i ECS K7S6A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 witam zobacz tu: http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=204 i: http://www.ocworkbench.com/hardware/elite/...s6a/k7s6ap1.htm mam k7s6a od kilku dni:) i nie mam z nia narazie zadnych problemow a komp chodzi prawie caly czas chodzi mi stabilnie na 150/150MHz poprzednio mialem k7s5a, ale komp mi sie na niej restartowal w serwisie sie okazalo ze nie wyrabiaja stabilizatory napiecia bo moj procek pobiera duuuuuzo mocy:)). Na tej plycie dziala bez problemu, nawet po podkreceniu (ale maksymalnie idzie na 1500 (10,5*143), wiecej sie nie da :(() aha jeszcze jedno: w tym linku co Ci napisalem jest recenzja, ale starszego modelu. Moj to k7s6a v.1.0, rozni sie pudelkiem:)) ale co najwazniejsze moja ma juz biosa awarda, a nie ami ogolnie mowiac to po tych kilku dnia uzywania jestem w pelni zadowolony, wiem ze to krotki okres, ale jestem dobrej mysli (czyt. ze sie nic nie popsuje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 A jak dla mnie to z tymi eceesami to jakieś bujdy, albo mam nieziemskie szczęście... fakt za podkręcanie się jeszcze nie biore bo niby po co (XP 1700+, k7vta3 v2.0), ale nie pamiętam kiedy miałem ostatniego zwisa kompa ( i nie mam sklerozy:P), a za tą cenę uważam że się opłacało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 niestety straszny szajs - jak trafisz na dobry egzemplarz - będziesz zadowolony - ja ci się nie uda, szlak cię trafi.... strasznie nierówne nawet w jednej serii :( :( pozatym wydajność do .... ...no wiadomo czego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 "It is a very stable board, as we would expect from a manufacturer with so much OEM experience." - gdzie tu masz potwierdzenie ,że nie wszystkei pyty ECSa są stabilne LOL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 ECS ma po prostu niską jokość a to op prostu oznacza że są lepsze i gorsze egzemplarze, niestety u mnie w firmie zożyliśmy około 200 zestawów na różnych ECS-ach i muszę przyznać że jakieś 30% rzeczywiście chodziło do bani, 4 płyty główne zaraz po otworzeniu pudełka pojechały do serwisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 pozatym wydajność do .... ...no wiadomo czegodo czego jest wydajnosc?? 8) bo ja nie wiem??:) zgodze sie jesli chodzi o k7s5a (teraz mam porownanie): na tamtej plycie mialem w 3d marku niecale 2800, a na tej mam...3450:)...650 pkt wiecej (procek 1400MHz, wszystkie ustawienia RAMu na max). Drivery tez sa te same, w ogole to po zmianie plyty nawet windowsa nie instalowalem na nowo a taka roznica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 ECS... odwieczny problem wielu uzytkowników. Sam kiedyś pokusiłem sie o kupno Shit ECS K7S5A. Były z nią ogromne problemy. Komp wieszał się po 5 - 10 min w każdej grze 3d. Coś się przegrzewało (chyba jakieś tranzystory) Co do K7S6A to troszkę lepszy K7S5A niektóre błędy i problemy zostały wyeliminowane ale niestety wiele z nich pozostało. Popieram zdanko Mighn Taghora zależy na jaki egzemplarz się trafi. Mój kumpel uzywa ECSa K7S5A i nie ma z nim najmniejszych problemów. Teraz już wiem że lepiej dołożyć nawet kilkaset zyli i kupić Abita albo Asusa. Z tymi płytkami nie ma praktycznie zadnych problemów. Wystarczy wejsc na obojetnie jakie forum dotyczace plyt glownych i zobaczyc jakie nazwy najbardziej sie przejawiaja!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 muj koleś jeżdzi na ecs na kt266 modelu niestety nie zapamiętałem bo po co :) ,ale na durniu 1ghz chodzi w miare normalnie - może trafił na dobry egzemplarz abo cuś... ja osobiście w cuda nie wierze i kupiłem se msi, i nie zamieniłbym go na żadnego ecs - a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 a u mnie zwisy to normalka, ale to nie wina płyty... po prostu jestem zdolny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Dr. zepsuj popieram cię MSI to tez bdb płytki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 skoro niektorzy uwazaja ze ecsy sa takie z*****ste, yo niech mi odpowiedza na pytanie: Czy ecsy sa takie tanie bo sa lepsze od innych tylko inni chca z nas zdzierac kase, czy tez inni nie zdzieraja z nas kasy, tylko firma ecs jest (chyba tajwanskim) oddzialem caritas polska i doklada do interesu aby biedni komputerowcy mogli miec b. tanie i b. dobre plyty ??? LUDZIE!!! NIE MA CUDOW!!! FSO POLONEZ JEST / BYŁ (NIEPOTRZEBNE SKRESLIC) TANI A JAKOSC... KAZDY WIE !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 o ile mi widaomo, to ecs jest poklecany przez amd :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Skladam kompa typowi i potrzebuje cos na temat plyt ECS K7S6A na sis745 i K7VTA3 v3.1 na Via Kt333. Nie mowice mi doluz 50zl i wez shuttla bo i tak to musi byc ktoras z ww mobo. Aha wy wszyscy macie uraz do niestabilnosci ECS a tak naprawde to niestabilen ECSy to K7S5A i ten na kt266a . Bo np K7VZA byl bardzo stabilny!. Ktora wybrac czy one sa stabilne???. Cytat z recenzji K7S6A na in4 "Otóż ZAWSZE przy ustawieniach 133MHz procesor, 166MHz pamięć prędzej czy później dochodziło do zawieszenia się komputera, zarówno przy pamięciach PC2700 jak i OCZ PC3000. Przy ustawieniach 133/133MHz wszystko było w porządku". Czyli w sumie to ten ECS na 133/133 bedzie stabilny w sestawie beda pamieci DDR266 wiec i tak tryb 133/166 nie bedzie uzywany. Znacie jeszcze jakies recenzje K7S6A gdzie zostal poruszony temat stabilnosci???. ECS K7VTA3 v3.1 a to cytat z recenji na AMDMB "It is a very stable board, as we would expect from a manufacturer with so much OEM experience." Czyli to by potwierdzalo moje przypuszczenia ze nie kazda mobo ECS jest niestabilna. PODAJCIE JAKIES URL Z RECENZJAMI ECS K7VTA3 3.1 i ECS K7S6A.zmien zasilacz a a niemow ze masz niestabilna plyte :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...