ziomek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 mamy z kumplem switcha i sie do niego podlaczylismy podlaczylismu takze modem od lacza internetowego (kablowka) wykupilismy jeszczze jedno IP no net nam dziala jemu i mi ale nie moze sie znalezc w sieci kazdy w otoczeniu sieciowymi widzi tylko siebie . moze ktos wie dlaczego sie tak dzieje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 moze jeszcze jakies szczegoly :?: jakie systemy, macie udostepnianie plikow, mozecie sie pingowac :?: co ja pisze ;) jakie macie IP :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 o zapomnialem powiedziec ze mamy obaj wina XP Profesional Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 a IP jakie macie i jakie maski sieciowe:?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 a co to za znaczenie jakie IP mamy ?? a jakie maski sieciowe mamy to ja tego nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no wiesz.... jezeli macie IP z roznego przedzialu (np xxx.xxx.1.xxx i xxx.xxx.54.xxx a maske 255.255.255.0 to bedzie ciezko Wam sie zobaczyc :P). w xp zrpb tak: start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /alli powiedz gdzie sie roznia Wasze IP.... ;) (i jaka maska) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 moje IP : 62.121.92.254 Ip kumpla 62.121.103.149 Maska : 255.255.252.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 i masz odpowiedz ;) ustawcie sobie maski na 255.255.0.0 i powinniscie sie widziec w sieci lokalnej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no jeszcze jakbys mi powiedzial jak to ustawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ustawienia sieciowe i telefoniczne -> polaczenie lokalne -> wlasciwosci -> protokol internetowy tcp/ip -> wlasciwosci -> poustawiaj sobie wszystko ;) jak nie wiesz czegos to odpal sobie IPCONFIG /ALL (tam masz wszystko, spisz sobie na kartke i recznie doklep do tego co Ci podalem, tyle, ze maska 255.255.0.0 ;) powinno dzialac ;)) pozdro btw, wszystko powinno dzialac.... tak to wyglada w w2k w xp powinno byc podobnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 serwer wins tez musze tam podac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 sorry pomylilem sie wlazlem tam gdzie nie trzeba ten wins jest nie potrzebny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 niestety ale to nic nie dalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...