specjalista089 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Dzień dobry, Mam krótkie pytanie dotyczące dysków m.2. Dyski typu B posiadają 6 pinów na krawędzi i na płycie głównej port oraz te 6 pinów umieszczone są po lewej czy prawej stronie ? Na wszelakich obrazach porty typu B - krawędź 6 pinowa jest umiejscowiona po prawej stronie, natomiast port typu M - krawędź 5 pinowa jest umiejscowiona po lewej stronie, czy tak rzeczywiście jest ? Pytam bo spojrzałem na płytę główną w laptopie i wydaję mi się z tego co widzę to ,że jednak po prawej krawędzi jest 5 pinów (tak mi się wydaję, że to 5 pinów ?) ? Laptop to acer f5-573g-52m7, nie mogę do niego znaleźć specyfikacji technicznej gdzie byłaby wzmianka na temat pamięci m.2. Góra dysku jest tam gdzie znajdują się kości pamięci flash, i zawsze montuje się dysk górą do portu płyty głównej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolercoster Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2018 Ten laptop obsługuje tylko dyski SSD na interfejsie SATA. W większości mają one złącza typu B+M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...