bartek1529 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Witam, złożyłem wczoraj komputer o poniższej specyfikacji, po uruchomieniu wiatraki się kręcą ale nie ma obrazu, na klawiaturze nie zapalają się diody. Żeby wyeliminować wszystkie potencjalne problemy wyjąłem kartę graficzną i zostawiłem tylko procesor i ram próbując odpalić na zintegrowanej ale dalej nic. Wyjąłem baterię od biosu ale to również nic nie dało, zasilanie podłączone do płyty poprawnie, wszystko powinno być ok i nigdy jeszcze takiego problemu nie miałem. Dajcie proszę znać czy macie jakieś pomysły? Specyfikacja: i7 8700 ASRock Z370 Pro4 GSkill Ripjaws 3200 SilentiumPC Supremo FM2 650W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Pomysł jest taki, aby sprawdzić po kolei. 1) Zasilacz 2) Płyta Jeśli RAM-u masz 2 kostki, to włóż każdą pojedynczo, poklei. Jak wszystko dobrze podłączone to stawiam, że to płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Upewnij się, że wszystko jest podłączone prawidłowo. Sprawdź monitor :) Kiedy niedawno składałem komputer wystarczyło zmienić gniazdo HDMI w kompie. Czy kiedy sprawdzałeś na integrze, kartę tylko odłączyłeś od zasilania, czy wyjąłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1529 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Karta zewnętrzna jest zupełnie wyciągnięta, jutro spróbuję rzeczywiście podłączyć go przez dvi, kto wie może to coś pomoże. Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, jak ktoś wpadnie jeszcze na jakiś pomysł to chętnie wypróbuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Napisz , czy już jest ok. Jeśli nie, to będziemy kombinować dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...