mooll Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Mam pamiec ram 256 MB 133mhz jakis noname. :wink: Jednak plyta (procomp bvc3a) widzi ta kosc jako 128MB. Oprocz tej 256 mam jeszcze wsadzona 128, ktora widzi tak jak powinno byc (128). W czym moze byc problem?????? Bios mam 1.8 (najnowszy) i tego nie moge odswierzyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Szukaj , bo było wiele razy. Niech ktoś zamknie ten topic! POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Napewno ta kośc jest dwustronna zmien na jednostronną i nie powinno byc problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Napewno ta kośc jest dwustronna zmien na jednostronną i nie powinno byc problemu.Powinno być, akurat odwrotnie czyli musi być kość dwustronna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Sorry mój błąd musi byc dwustronna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Napewno ta kośc jest dwustronna zmien na jednostronną i nie powinno byc problemu.Powinno być, akurat odwrotnie czyli musi być kość dwustronna.Ta plytka przeciez nie jest na BX-ie tylko na VIA693 czy ten chip tez mial problemy z pamieciami jednostronnymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooll Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Ta kosc (256) jest dwustronna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Spróbuj z inna kostką jak nadal nie bedzie działac to możliwe ze płyta nie obsługuje pamięci 256 MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Ta kosc (256) jest dwustronnaA to inna sprawa - doczytaj w instrukcji do mobo ile max ramu obsluzy plyta i co najwazniejsze ile mozna maxymalnie zapakowac w pojedynczy slot DIMM - jak w instrukcji bedzie ze mozna 256 zapakowac w pojedynczy slot to znaczy ze cos nie tak z ramem - zakladajac ze masz 3xDIMM (nie wiem jak wyglada twoja mobo moze ma dwa sloty na pamiec) nich ci wymienia na 2x128MB najlepiej dwustronne - choc nie jestem do konca przekonany ze ten chip VIA nie obsluguje kosci jednostronnych z tego co wiem tylko BX marudzil co do ramow jednostronnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooll Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Jak kupilem ta kosc i wlazylem do slota to przez jakis czas byla normalnie widoczna przez pltye (256). Kosc jest wporzadku bo byla sprawdzana na 2 innych kompach. Plyta obsluguje max cos w okolichach 500 (nie pamietam dokladnie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Jak kupilem ta kosc i wlazylem do slota to przez jakis czas byla normalnie widoczna przez pltye (256). Kosc jest wporzadku bo byla sprawdzana na 2 innych kompach. Plyta obsluguje max cos w okolichach 500 (nie pamietam dokladnie).Pewnie max 512 na slot - a nie wymienia ci na 2x128MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooll Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Twiggy a wiesz moze jak to sie stalo ze bylo wszystko widoczne i nagle polowe z kosci znika? Czy mozliwe ze sie cos rozprogramowalo lub cosik takiego???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 A przekładałes tą pamięc do innych slotów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooll Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Tak nic to nie zmienia. Oprocz tej kosci mam jeszcze 64 i 128 ktore sa widoczne tak jak powinny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Twiggy a wiesz moze jak to sie stalo ze bylo wszystko widoczne i nagle polowe z kosci znika? Czy mozliwe ze sie cos rozprogramowalo lub cosik takiego????A mieszales pamiatkami w slotach - poprobuj rozne ustawienia. Jakwidzial 256MB a teraz widzi 128MB to najprawdopodobnie ram zwalony jest jak nic nie zmieniales (sloty - timingi w biosie itp.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Może jednak [ciach] trafił tę pamięć, sprawdz ją Goldmemory to będzesz mieć pewność. Jak niedawno kupowałeś to może sprzedali ci jakiś szrot, teraz ciężko o dobre SDR'y, już zostały tylko te paskudne DDR :wink: :evil: Ew. poszukaj czegoś markowego np. Kingston, Infinion, ect. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...