CiZ Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem laptopa HP 15-g082no. Jego specyfikacja: CPU: AMD Quad-Core A8-6410 APU with Radeon R5 Graphics RAM: 8GB GPU: AMD Radeon HD 8570M 2GB Dysk: Sandisk SSD 240GB Windows 8.1 Sprawa wygląda następująco - jestem mega rozczarowany jego wydajnością w grach. Tak, wiem - ten laptop ma słabą specyfikację, nie nadaje się do grania.. ale ja nie mówię o grach nowych. Przykładowo - FIFA 14 -> ledwo grywalna na low (około 30FPS) Dragon Ball Xenoverse 2 - nie grywalny nawet na low.. Miałem na tym laptopie także Windows 7 - różnicy nie było.. nie wiem dlaczego tak wszystko słabo działa. Mój poprzedni laptop (Acer TravelMate 5542G [Phenom Quad-Core N950 /8 GB ram / grafika ATI mobility Radeon HD 5650] - wydaje mi się, że gry na nim lepiej działały (na pewno Xenoverse 2 był grywalny) Sterowniki mam zainstalowane najnowsze.. Jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiZ Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Ram w 1 kości, bo jest tylko jeden slot. @FxJ - ale jest też przecież dedykowana grafika - HD 8570M. Wiem, zdaje sobie sprawę, że ten laptop nie nadaje się do grania, ale dlaczego mój starszy laptop spisywał się lepiej? ATI mobility Radeon HD 5650 jest mocniejsza niż ? HD 8570M? Phenom Quad-Core N950 jest wydajniejszy sporo niż A8-6410? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiZ Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 (edytowane) O rety... faktycznie padaka :/ Mimo wszystko wydaje mi się, że na starym kompie gry mi lepiej działały. Tak to jest jak człowiek nie sprawdzi dokładnie wcześniej i kupuje laptopa na szybko używanego, bo potrzebny na teraz.. Cena około 700 zł za niego - dużo za dużo za niego zapłaciłem, prawda? (Miał 4GB RAM, oraz zwykły dysk HDD, ja podmieniłem części od siebie) Edytowane 11 Sierpnia 2018 przez CiZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenny_K Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Grałem na FIFA 14 na laptopie z kartą graficzną 1,75 GB, bez SSD i procesorem 8GB i5. Grałem w nią przez dwa lata w> 40 klatek na sekundę z bardzo małymi opóźnieniami. zdziwiony, że twój laptop ma znacznie lepsze specyfikacje niż moje. Miałem model Toshiba S5210, kupiony w 2013 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...