dzbaniprostak Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Hej, szukam budżetowego monitora jako drugiego (głównego). Aktualnie posiadam Philips 240V5QDAB i w sumie jest spoko, jednak brakuje mi w nim drugiego wejścia HDMI. Dosyć często potrzebuję podpiąć laptopa i wtedy muszę żonglować kablami. Monitor musi mieć jak najmniejsze zużycie energii, uchwyt VESA. Wykorzystanie monitora standardowe czyli przeglądanie internetu, gry, filmy czasem i im mniejsze zużycie prądu tym lepiej. Ważne dla mnie jest to, żeby wielkość była taka sama z racji tego, że docelowo będą te monitory wisiały na uchwytach. W tym budżecie w oko wpadł mi Philips 243V7QDSB/00, ale niestety ma tylko jedno HDMI. Coś lepszego w tej cenie uda się znaleźć? A może warto zakręcić się za jakimiś konkretnym używanym modelem, tylko jakie spełnią te warunki? Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez dzbaniprostak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Jest sporo monitorów spełniających Twoje oczekiwania - np IIYama ProLite X2481HS-B1 z matrycą VA, przyzwoitym 75 Hz, które przyda się w grach standardem VESA czy Philips 246E9QDSB z bardzo niskim poborem mocy (12,5W), matryca IPS i filtrem światła niebieskiego również z VESA. Oba w Twoim budżecie, tylko oba mają właśnie jedynie 1 hdmi, ten warunek(?) mocno komplikuje poszukiwania. Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez hamisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...