Kansas Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Witam, bardzo proszę o pomoc w wyborze laptoka! ;) 1) Mężczyzna, student, 20 lat 2) Windows opcjonalny. Może, ale nie musi 3) Powyżej 15" 4) Preferuję z SSD, ale nie widzę problemu z późniejszym dokupieniem go osobno w przypadku laptopa z HDD 5) Górna granica to 4000zł, interesują mnie tylko nowe urządzenia. Dodatki opcjonalne 5b) Będę go używał co najmniej przez następne 4 lata, a byłoby miło, gdyby wytrzymał dłużej 5c) W najbliższym czasie. Maksymalnie do końca września mogę poczekać, jeśli miałoby się coś niesamowitego na rynku wydarzyć 6) Najważniejsza jest wydajność i jakość układu chłodzenia, potem wykonanie i bateria jest dla mnie mało istotna 7) Matowe Full HD IPS. Nie przewiduje używania dodatkowego monitora 8) Dom i zajęcia na uczelni, tylko w Polsce 9) Największe wymagania 10) Amatorsko pakiet Adobe - Photoshop i Illustrator 11) Matowa matryca, opcjonalnie świecąca klawiatura 12) Z góry odrzucam Hyperbooki i inne Clevo 13) Lenovo Legion Y530Acer Nitro 5 oraz Acer Aspire 7 (Czy któryś z nich jest w czymś lepszy od drugiego, oprócz wyglądu, skanera linii papilarnych i aluminiowej obudowy w Aspire) Edytowane 13 Września 2018 przez Kansas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiru Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Sprawdź jeszcze Heliosa: https://www.morele.net/laptop-acer-predator-helios-300-nh-q3hep-002-4140542/ 1050 TI, i5-8300H, matryca IPS, 8GB RAM, 1TB HDD + wolny slot na M.2 PCIe - dokupisz osobno porządny dysk. Przyda się tutaj podstawka chłodząca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 helios podobno się grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...