Blantche Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 Hej, Obecnie czekam na dostępność kart graficznych i procesorów, także wzięło mnie na przemyślenia co do doboru dysku i nie wiem przez, to która opcja była by najlepsza. Komputer będzie wykorzystywany do grafiki 2d/3d, grania, streamowania. Myslałem nad takimi konfiguracjami: 1# (2x) Samsung 970 PRO 1TB (RAID0) - system, gry (1x) Western Digital Red, 3.5'', 4TB - pliki i backup systemu 2# (1x) Samsung 970 PRO 1TB - system, gry (1x) Western Digital Red, 3.5'', 4TB - pliki i backup systemu 3# (1x) Samsung 970 PRO 512GB - system (2x) SSD ADATA SU900 1 TB (RAID0) - gry (1x) Western Digital Red, 3.5'', 4TB - pliki i backup systemu Która konfiguracja będzie najlepsza? I czy warto robić raid samsungów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 Stawiam na zestaw nr 2. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...