Skocz do zawartości
AMD Rulezz

Nie mogę nagrać filmu w formacie VCD w NERO 5.5

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę nagrać film w formacie VCD, używam nero dołączonego do mojej nagrywarki ( LiteOn 52/24/52 ) ale problem występuje teżna inych pełnych wersjach nero. Wybieram standardowe ustawienia do tworzenia VCD, jest ileś okienek i katalogów. Wprawym oknie wchodzę do katalogu z filmami, przeciągam myszką na okno po lewej (przeciągam do katalogu głównego, nie do żadnego z katalogów "tworzonych" przez nero) i dostaję komunikat "Brak pamięci". Nero oczywiście nie precyzuje o co biega, tylko tyle.

Na dysku C mam 1.5 GB wolnego miejsca ale ustawienie dysku D (ponad 5 GB wolne) nie pomaga. co ciekawe, komunikat występuje także przy próbie nagrania filmu 5 MB :!:

Już sam nie mam pojęcia co może być przyczyną, kumpel na celeronie 533@800 i nagrywarce LG x32 i także 256 RAMu podobno nagrał kiedyś VCD, u mnie nie idzie na win98, 2K pro + sp3, i niezależnie od wersji nero.

no i gdyby jeszcze ktoś napisał, jak dograć plik z napisami bo pomoc nero nic nie daje, równie dobrze mogłoby jej nie być. pomóżcie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz wszystko opisane:

http://www.video-cd.prv.pl/

A z tym brakiem pamięci są czasami "jaja".

Czasem wystarczy zmienić język NERO z polskiego na angielski.

Czasem trzeba odhaczyć utwórz ze standardem.

Jest to często związane z przesunięciem audio względem wizji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi