loksp Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Mam płyte Gigabyte GA7N400Pro? Jak sprawdzić czy mam uaktywniony Dual DDR? Mam dwie kości 2 x 256 MB DDR 333 Mhz i co to znaczy kości jednostronne? Please! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Mam płyte Gigabyte GA7N400Pro? Jak sprawdzić czy mam uaktywniony Dual DDR? Mam dwie kości 2 x 256 MB DDR 333 Mhz i co to znaczy kości jednostronne? Please! Kosc jednostronna to nic innego jak modol pamieci posiadajacy kostki tylko po jednej stronie.Natomiast co do DualDDR,jesli obsadziles obydwie kostki w plycie glownej zgodnie z kolorami slotow(1+3,2+4) tryb DualDDR powinnien byc uaktywniony.Jesli plyta nie powiadamia o tym,mozesz sobie sciagnac np. CPU-Z ,tam w zakladce MEMORY bedzie napisane czy pamieci pracuja w trybie Dual czy Single Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Najlepiej to otworz obudowe i oblookaj pamieci w ktorych bankach sa ... jezeli masz jedna kosc to lipa z dual ddr ... jezeli sa dwie kosci to powinny byc jedna w jednym z tych dwoch bankow kolo siebie a druga w tym troche dalszym (nie wiem dokladnie ale w wiekszosci nforcow tak jest ... jakby bylo cos nie tak to nie zaszkodzi zajrzec do instrukcji plyty glownej) ... a zeby sie dowiedziec czy pamieci sa dwustronne czy jednostrone to patrzysz czy takie male czarne kwadraciki sa z jednej strony czy z dwoch jak sa z obu stron to masz dwustronne ... troche zamieszalem ale mysle ze zrozumiesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Najlepiej to otworz obudowe i oblookaj pamieci w ktorych bankach sa ... jezeli masz jedna kosc to lipa z dual ddr ... jezeli sa dwie kosci to powinny byc jedna w jednym z tych dwoch bankow kolo siebie a druga w tym troche dalszym (nie wiem dokladnie ale w wiekszosci nforcow tak jest ... jakby bylo cos nie tak to nie zaszkodzi zajrzec do instrukcji plyty glownej) ... a zeby sie dowiedziec czy pamieci sa dwustronne czy jednostrone to patrzysz czy takie male czarne kwadraciki sa z jednej strony czy z dwoch jak sa z obu stron to masz dwustronne ... troche zamieszalem ale mysle ze zrozumiesz :) radze pocwiczyc czytanie tekstu ze zrozumieniem :wink: - chlopak na dziendobry napisal ze ma dwie kostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loksp Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 dziękuje wam. postaram sie cos zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loksp Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 można wiedziec gdzie w tym CPU-Z jest napisane że Dual DDR jest aktywny? Bo na tej zakladce memory nie ma nic o dualu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 można wiedziec gdzie w tym CPU-Z jest napisane że Dual DDR jest aktywny? Bo na tej zakladce memory nie ma nic o dualu? oj pisze,pisze.....zaraz pod iloscia pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loksp Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 dzięki, to dlatego ze sciagnalem wersje 1.6. W wersji 1.8 najnowszej faktycznie jest. Dzieki i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...