Skocz do zawartości
loksp

Pamięci jednostronne?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płyte Gigabyte GA7N400Pro? Jak sprawdzić czy mam uaktywniony Dual DDR? Mam dwie kości 2 x 256 MB DDR 333 Mhz i co to znaczy kości jednostronne? Please!

Kosc jednostronna to nic innego jak modol pamieci posiadajacy kostki tylko po jednej stronie.Natomiast co do DualDDR,jesli obsadziles obydwie kostki w plycie glownej zgodnie z kolorami slotow(1+3,2+4) tryb DualDDR powinnien byc uaktywniony.Jesli plyta nie powiadamia o tym,mozesz sobie sciagnac np. CPU-Z ,tam w zakladce MEMORY bedzie napisane czy pamieci pracuja w trybie Dual czy Single

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to otworz obudowe i oblookaj pamieci w ktorych bankach sa ...

jezeli masz jedna kosc to lipa z dual ddr ... jezeli sa dwie kosci to powinny byc jedna w jednym z tych dwoch bankow kolo siebie a druga w tym troche dalszym (nie wiem dokladnie ale w wiekszosci nforcow tak jest ... jakby bylo cos nie tak to nie zaszkodzi zajrzec do instrukcji plyty glownej) ... a zeby sie dowiedziec czy pamieci sa dwustronne czy jednostrone to patrzysz czy takie male czarne kwadraciki sa z jednej strony czy z dwoch jak sa z obu stron to masz dwustronne ... troche zamieszalem ale mysle ze zrozumiesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to otworz obudowe i oblookaj pamieci w ktorych bankach sa ...

jezeli masz jedna kosc to lipa z dual ddr ... jezeli sa dwie kosci to powinny byc jedna w jednym z tych dwoch bankow kolo siebie a druga w tym troche dalszym (nie wiem dokladnie ale w wiekszosci nforcow tak jest ... jakby bylo cos nie tak to nie zaszkodzi zajrzec do instrukcji plyty glownej) ... a zeby sie dowiedziec czy pamieci sa dwustronne czy jednostrone to patrzysz czy takie male czarne kwadraciki sa z jednej strony czy z dwoch jak sa z obu stron to masz dwustronne ... troche zamieszalem ale mysle ze zrozumiesz :)

radze pocwiczyc czytanie tekstu ze zrozumieniem :wink: - chlopak na dziendobry napisal ze ma dwie kostki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...