Skocz do zawartości
dr34m3r

Zalman ZM80C-HP and ZM-OP1 Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też właśnie skończyłem montaż trochę było z tym kłopotów (zestrojenie przodu z tyłem) ale jakoś przebrnąłem i muszę przyznać że jest to kawał dobrej roboty. Pod Przednim radiatorem bez problemów wlazły radiatorki na pamięci TTA1092 z tyłu jednak nie ma możliwości by cokolwiek tam wpakować :? ale i tak ogółem super.

ty chyba jestes jakimś fanem ZALMANA :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

przeczytalem ze niektórzy z was maja zalozone ZM80C-HP z radiatorami na pamieci BGA

calosc rozchodzi sie o to czy ten cooler wejdzie na moja grafike ( R9600PRO), bo radiatory mam juz przyklejone

link do zdjecia i wymiarow moich radiatorów :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16172718

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze mopyslec o przycieciu

pilka jest tylko imadla brak

hmm zakładam ze bedziesz zdejmował te radiatory na czas ew piłowania <???> chyba za duze ryzyko zablakanego opilka :)

Przy takim zalozeniu imadlo jest zbedne - biorac pod uwage ze radiator jest z aluminium ew miedzi to wystarczy wziac ostry pilnik - / tak zgadza sie ostry :) / i napierac radiatorem po pilniku - powinno isc jak masło :) zeby wygładzic ew głebsze rysy po pilniku zapatrz sie w kilka rodzajow papieru sciernego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez probowalem ale za duzo roboty :>

Dużo roboty? A gdzie tam Imadło Piłka do metalu i idzie jak masło pocięcie moich TT zajęło mi zaledwie pare minut. A opiłki jaki problem? pociąć wyszlifować wrzucić do wody obmyć szczoteczką wysuszyć i gotowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie tam Imadło ....

no wlasnie - imadło - kolega wyzej napisał ze tego zelastwa nie ma :)

Trzeba przyznac ze jednak to zelastwo jako trzecia reka sie pryzdaje :)

Hmm teraz mnie naszło :idea: - a nie masz kogos kto ma taki sprzet - nie wiem konserwator ze szkoły, kolega z pracy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko

moze komus z was zostal cooler od radeona po wymianie na zalmana

dokladnie chodzi mi o te czarne referencyjne ATI

chetnie odkupie, bo wentyl ktory zapodal PowerColor na moim Radeonie 9600 PRO zaglusza wszystko w kompie

propozycje na: rumbuc@o2.pl

mile widziany link ze zdjeciem na ktorym jest oferowany wentylator, obojetnie jakie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu tego coolerka ale wcześniej mam do was pytanie.

Chcę go zamontować na Radeonie 9800 który będzie pracować na płycie ABIT-IC7.

Mam tą wersję IC7 z wysokim niebieskim "orbowym" coolerem aktywnym i nie wiem czy nie będzie kolidował z tylnym radiatorem Zalman'a ZM 80C-HP - wiem że testowaliscie tą płytę - wieć mam pytanie do was czy jedno z drugim nie koliduje - chciałbym to wiedzieć zanim kupię cooler.

Panowie doradźcie ! :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi