birdman Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 udało mi sie zwiekszyc wydajnosc tego bloku o około 2 stopnie; osiagnołem to przez "załamanie" węża doprowadzajacego wode tuz przed wlotem (poprostu waż mi sie zgioł :) ); postanowiłem sprawdzić co sie stanie; okazało sie ze max temp wynosi 38 a nie jak poprzednio 40 stopni na niezagietym weżu; (12,5 x 166 przy 1.74v godzina stabilnie w prime; temperatura otoczenia: 25; temperatura wody: 29,6); musze jeszcze sprawdzic jaki efekt da odwrotne podłączenie węży do bloku (specjalnie dla wawelskiego) ale to kiedy indziej; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 czyli większe ciśnienie wody wpadającej = mniejsza temperatura? Chyba w nukleonach jest wlot zwężony - ale ten zysk 2 stopni oznacza, że po zwężenu wlotu orbitala, ten blok będzie wydajniejszy od nukleona! :D Ale moje węże doprowadzjące wodę do mojego Orbitala, są niezbyt łamliwe, więc nie wypróbuję :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Wedlug mnie wiecej w tym przypadku niz prawdziwej poprawy wydajnosci. Zrob jakie dokladne testy i zapusc wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jak chce ci sie pogrzebac to sprobuj czyms zmniejszyc srednice wlotu bo zaginanie weża to bardzo profeslonalny sposob 8) a jak ci sie zagnie do konca to bedzie calkiem ciekawie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 hmm - jeśli chodzi o całkowite zginanie węża, to ja robiłem taki test: Polegał on nie na zginanu więża, ale na wyłaczeniu pompki - wkońcu efekt ten sam - puściłem mojego Athlona na 600MHz i wyłączyłem pompkę - po około pół godzinie znudziło mi się czekanie na zwiechę.... Taki byłby efekt zgięcia węża u mnie przy 600MHz, ale co byłoby przy 1,4GHz, gdy CPU wydziela prawie 90W ciepła to już się boję myśleć... Napewno bym się zwiechy doczekał o ile jeszcze coś by sie nie wydarzyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 taki przypadek to to nie był; wcześniej kombinowałem z zaciskiem (załóżyłem go na węża i zacisnołem na maxa; nie dało to takiego rezultatu; temp wieksze o kilka stopni); potem zakupiłem miększe węże i go zagiołem; nie ma tez mozliwosci całkowitego zgiecia; wąż musiał by sie całkowicie złożyć, a to jest raczej niemożliwe; lukas20: jakie testy masz na myśli?? podałem wyniki; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Temp. powietrza, temp wody, temp procka idle i stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Temp. powietrza, temp wody, temp procka idle i stresspodałem to wszytsko w pierwszy poście; brakowął tylko temperatury idle: 35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Wedlug mnie wiecej w tym przypadku niz prawdziwej poprawy wydajnosci. Zrob jakie dokladne testy i zapusc wyniki. Kwestia powtarzalności , czy mozna te same wyniki powtórzyc czy nie? Bo to trochę się wydaje dziwne że zagięcie węża spowodowało spadek temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 jak dla mnei ejst to mozliwe - ale rza byprzetestowac ze zwezonym wlotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Heh, ja miałem podobny przypadek ale w zupełnie innym miejscu WC. Siedzę sobie cały czas na necie i temperaturka 36 stopni (dobrych parę godzin). Spojrzałem w dół i widzę, że rurka, którą woda wpada do zbiornika jest zagięta. Wyprostowałem ją i.... temperatura w 2 sekundy wzrosła do 38 i tak zostało 8O 8O 8O. Nie potrafię tego w żaden racjonalny sposób wytłumaczyć. Teraz cały czas rurka jest prosta i NIGDY nie schodzi poniżej 38 stopni.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...