bestcorkieu Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Witam! i Od kilku dni mam pewien problem, otóż komputer zawiesza się, nie da się nic zrobić, dźwięk oczywiście też i słychać takie jakby buczenie, trzeba dopiero resetować komputer przyciskiem na obudowie. Często jest tak, że przy pierwszym włączeniu kompa zacina się po około 5 minutach i po zresetowaniu działa dobrze dopóki nie odpalę czegoś bardziej obciążającego niż Google Chrome no i wtedy się zacina. Temperatury są w miarę okej, nie zauważyłem, żeby były jakoś bardzo wysokie, robiłem testy w HDTune i HDDScan i też nic nie wykazały. (pierwszy screen jest z SSD drugi z HDD) Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050 Procesor: AMD Athlon X4 870K Quad Core Processor Zasilacz: Vero L1 500W Płyta Główna: ASRock FM2A88M Extreme4+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Kiedy był przedmuchiwany komp wewnątrz? jak z temperaturami procesora? kiedy zmieniałeś pastę termoprzewodzącą? No i najważniejsze kiedy planujesz jakąś wymianę "leciwego" sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bestcorkieu Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 26 minut temu, Michikun napisał: Kiedy był przedmuchiwany komp wewnątrz? jak z temperaturami procesora? kiedy zmieniałeś pastę termoprzewodzącą? No i najważniejsze kiedy planujesz jakąś wymianę "leciwego" sprzętu? Ze 2 tygodnie temu, temperatury są w porządku, około 50-60 stopni to jest max, pastę właśnie muszę kupić, ale nie wydaje mi sie, żeby to był problem, na razie nie planuje, bo komputer ma 2 lata dopiero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Parę rzeczy mi przychodzi na myśl: a) sekcja zasilania płyty b) zasilacz c) sprawa systemowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bestcorkieu Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Teraz, Michikun napisał: Parę rzeczy mi przychodzi na myśl: a) sekcja zasilania płyty b) zasilacz c) sprawa systemowa System niedawno zmieniany z Win 7 na Win 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 (edytowane) https://www.drivereasy.com pobierz i zainstaluj wszystkie sterowniki. Możesz też uruchomić w trybie awaryjnym i sprawdzić czy dzieje się to samo. Trzymając shift wybierasz zrestartuj komputer i w menu, które się włączy wybierasz diagnostykę, opcje uruchamiania i po restarcie wybierasz 4. Możesz też odpalić LatencyMon. Możliwe, że wadliwy sterownik będzie powodował wysokie opóźnienia. Edytowane 14 Lipca 2019 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...