Skocz do zawartości
RysiekB

Zasilacz ATX - pilne !

Rekomendowane odpowiedzi

A nie możesz go <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> najpierw do przetestowania?

Jasne, że mogę. Ale jeśli "no name" po testowaniu wyjdzie OK to wziął byś takiego zamiast np. hunt-keya lub enlighta ? Mi chodzi o to czy marka Task jest do przyjęcia, bo niestety jej nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie kojarzę nazwy "Task".

Jeżeli jest dużo tańszy i wyszedł w testach ok to bym wziął.

Tylko testy musiałyby być konkretne (pomiar napięcia bez obciążenia i z obciążeniem - sprawdzasz czy bardzo przysiada napięcie, wydajność prądowa poszczególnych "wyjść", głośność i jakość wiatraka, jakość wykonania) a na to trzeba poświęcić sporo czasu i trochę wiedzy o pomiarach.

Ale jak różnica w kasie niewielka to bierz "firmowy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę kupić zasilacz "Task" ATX 300W. Czy zna ktoś z Was ten model i czy warto w niego w ogóle inwestować?

Pozdrowienia.

a dokladnie ktory:

- TK-930TX

- TK-940TX

jak ten 1 to ostatnio pytalem na grupie dyskusyjnej pl.comp.pecet jednego goscia o ten zasilacz i oto info:

...Procesot A. 1200, płyta solteka na KT 266a, dwa dyski 7200rpm (BIV i Maxtor, oba po 40GB), 512 MB (nanya 333MHz), karta TV, sieciówka, GF3 TI 200 64MB, dźwięk hercules fortissimo II, nagrywarka, cd, 2 dodatkowe wentylatory puszczone na 7V :).

Napięcia jakie daje w tej chwili:

Voltage Sensor(s)

CPU Core Voltage : 1.66V  - ustawiłem je na 1.65V

Aux Voltage : 2.54V

+3.3V Voltage : 3.14V

+5V Voltage : 4.95V

+12V Voltage : 12.17V

-12V Voltage : -12.20V

-5V Voltage : -5.26V

+5V Standby Voltage : 5.05V

Battery Voltage : 3.20V

...

wiec chyba nie jest taki najgorszy, a jak ten 2 (TK-940TX) to moze byc tylko lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[a dokladnie ktory:

- TK-930TX

- TK-940TX

...

wiec chyba nie jest taki najgorszy, a jak ten 2 (TK-940TX) to moze byc tylko lepiej  :)

Benek - dzięki.

Mam więc jedną konkretną odpowiedź. Nie wiem, który to będzie ale dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dobre sa zasilzanka w MODECON'a obudowach?

szczerze mówiąc sporo lepsze są w Enlightach. mam teraz modecoma jak niżej z huntkey 300W, wcześniej miałem Enlight z 230W i przy tym samym sprzęcie w budzie Enlight miał dużo mniejsze wahania napięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...