THEmasterSU Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Witam, Po aktualizacji rgb fusuion program się uruchamia na 4-5 sekund i się zamyka. Gdy go włączam dysk twardy się wyłącza i włącza na zmianę. Mam płytę aorus b450 elite i najnowszy BIOS. Wie ktoś jak to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steny Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Nie aktualizuj tego programu. Sam miałem problem taki, że musiałem formatować dwa HDD bo mi poznikały. Wróć do starszej wersji w APP Center. Mam X570 Aorus Elite i Windows 10. Edytowane 16 Października 2019 przez steny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulerowskyy Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2020 W dniu 14.10.2019 o 13:42, THEmasterSU napisał: Witam, Po aktualizacji rgb fusuion program się uruchamia na 4-5 sekund i się zamyka. Gdy go włączam dysk twardy się wyłącza i włącza na zmianę. Mam płytę aorus b450 elite i najnowszy BIOS. Wie ktoś jak to naprawić? Tak , Jest problem z RGB Fusion 2.0 , Mam Podobny Problem , Nie chce się włączać i wyłącza się po ładowaniu. Najlepiej może Sterować w biosie? Bo ja na razie steruje w BIOSIE. Moja Płyta: GA: B450 S2H V2 (nie aorus) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4valanche Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Szybkie info , bo walczyłem kilka miesięcy z tym. Mając GTX 1660 super gaming OC 6GB - która oficjalnie ma wsparcie RGB FUSION 2.0 . Owa karta i program działały na mojej ASROCK H170m Pro4s - bez zarzutu. PO wymianie płyty głownej na GIGABYTE Z390 GAMING X - program RGB FUSION oszalał. Tak jak pisałeś dysk sie nagle zatrzymywał , apka sie crashuje , kolor orange/ niebieski i lipa. Udało mi się z tym wygrać mimo iz oficjalnie płyta nie ma wsparcia RGB FUSION tylko Ambient Led od cudownego Gigabyte. 1. Usun aktulany RGB fusion z C- program files x86 -> gigabyte - rgb , 2. Wyczysc rejestry ccleanerem 3. Ja dodatkowo po tym , wylaczylem PC , odpiałem karte i wpiałem ponownie. Potem wyciagnalem baterie zeby zrobic reset CMOS. 4. Teraz najwazniejsze - sciagamy cudowna wersje RGB FUSION B18 a dokładniej to Ver=B18.1019.1. Można odszukać w necie. Po zainstalowaniu , po lewo widze ODCZYTANA moja płyte głowna która z racji braku supportu - nie pokazuje że czymś moge sterować. Mimo to po LEWO jest ikona karty graficznej która po wyborze pozwala normalnie sterować RGB. 5. Sciągnąłem spokojnie z 10 różnych wersji RGB FUSION + niezliczona ilosc programów rzekomo sterujących led/gpu żadno z nich nie dało efektu. MAM NADZIEJE ZE USTAWICIE TO RGB PO SWOJEMU BO JA MYSLALEM ZE OSZALEJE PRZEZ TO. MOC Z WAMI ? ?️ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v301pl Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Jedyne co trzeba zrobić to przeprowadzić czystą instalację "pakietu app center" z odparkowanymi rdzeniami procesora, "unpark core" Gigabyte ma fix mb_utility_drm-fix-tool_v1.1, przed folderem AtiTool dodaj podłogę _ aby zmienić nazwę jeśli apki zamykają się samoczynnie z kartami innych producentów. Link do pobrania z Gigabyte Pozdrawiam wszystkich od wszystkich z v301pl Edytowane 20 Grudnia 2021 przez v301pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egzotyk Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 czy ktos wie jak to naprawic bo mam 4 kosci ram i mi nie wykrywa ich i nie moge koloru zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...