erio Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Przeniosłem świerzo zainstalowany system na dysk 211 Mb , ale mi windows nie odpala ... tzn. system bootuje, ale potem jest ekran powitalny win98, po czym juz tylko wiersz poleceń ... Jak wpisze komendy c:/>cd windows c:/>win to mi pisze ze nie ma himem.sys w katalogu windows ... a wiem na pewno ze wszystkie pliki przegrałem (wincommander >> porównanie zawartości katalogów) i naocznie widzialem ten plik w tym katalogu. ma ktoś jakieś sugestie (instalować windows 98 na 213Mb sie nie da ... po przekopiowaniu przez instalator plików potzrebnych do instalacji brakuje 15 Mb nawet do minimalnej instlacji ;( [choć teoretycznie jak mialem dysk 170 Mb to mi wyskoczyło ze win98 potrzebuje minimum 211 Mb na inst. win98] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 w config.sys dopisz takie cos device=c:windowshimem.sysi po sprawie ;) zaladuje himem.sys na sile ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 w config.sys dopisz takie cos device=c:windowshimem.sysi po sprawie ;) zaladuje himem.sys na sile ;) pozdro HEH, dawno nie siedziałem w dosie win95, win98 ;))) i takie rozwiazanie nawet mi do głowy nie wpadło (jak by było w teście wyboru to bym znał odpowiedz ) .... spróbuje jak tylko dotre do domu ... dam znac czy zadzialalo czy przyczyna leży głębiej ... do usłyszenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 erio jak Ci to pojdzie to troche sie zdziwie.... w windzie sporo plikow jest poblokowanych i dopiero z pod dosa mozna je spokojnie przegrac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Yaro .. racja ... nie poszło .. .przyczyna lezy za głęboko ... uzyłem czegoś ala norton ghost i skopiowałem całą partycję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...