Varrol Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Na 90% zmieniam, zprzedaję P3 933MHz (nie chciałby ktoś kupić - 500zł) i chcę kupić celka 1,2GHz. Czy ten celek kręci się łatwo na np. 1,5GHz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 tak, powinien pojsc bez wiekszych problemow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 trudno powiedziec. ale ja sie nie spotkalem jeszcze z egzemplazem ktory by nie poszedl na 1,5. sam posiadam i jest ok. idzie na 1656 ale mam slabe chlodzenie i sie zwiesza w windzie. czekam na volcano7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Ja tez jeszcze nie slyszalem o celeronie 1.2 ktory by nie poszedl na 1.5. Pojdzie spokojnie a jak dasz lepsze chlodzenie to moze na 1.6. Przy WC i porzadnym peltierem mysle, ze da sie 1.7ghz. I wydajnosc jest tez porzadna- polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Na 90% zmieniam, zprzedaję P3 933MHz (nie chciałby ktoś kupić - 500zł) i chcę kupić celka 1,2GHz. Czy ten celek kręci się łatwo na np. 1,5GHz? Nie wszystkie Tulipany wstaja na 1,5GHz to wszystko zalezy o egrzemplarza ale to raczej nie ma sensu lepiej sprubuj wykrecic P3 troche efekt bedzie porownywalny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Na 90% zmieniam, zprzedaję P3 933MHz (nie chciałby ktoś kupić - 500zł) i chcę kupić celka 1,2GHz. Czy ten celek kręci się łatwo na np. 1,5GHz? Nie wszystkie Tulipany wstaja na 1,5GHz to wszystko zalezy o egrzemplarza ale to raczej nie ma sensu lepiej sprubuj wykrecic P3 troche efekt bedzie porownywalny... P3 kręci się max na 1234MHz na WC + Peltier, a takowego nie posiadam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 P3 kręci się max na 1234MHz na WC + Peltier, a takowego nie posiadam.Wiec sie nawet nie zastanawiaj tylko zamieniaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 P3 kręci się max na 1234MHz na WC + Peltier, a takowego nie posiadam.Wiec sie nawet nie zastanawiaj tylko zamieniaj :) Jest tylko jedno ale: Ten celek ma tylko 128 Cache, a P3 256. Może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Celka 1,3GHz (ten ma już 256). Jakie on ma wyniki w podkręcaniu, bo na overclockers jest mało wyników, ale śr 1600MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 P3 kręci się max na 1234MHz na WC + Peltier, a takowego nie posiadam.Wiec sie nawet nie zastanawiaj tylko zamieniaj :) Jest tylko jedno ale: Ten celek ma tylko 128 Cache, a P3 256. Może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Celka 1,3GHz (ten ma już 256). Jakie on ma wyniki w podkręcaniu, bo na overclockers jest mało wyników, ale śr 1600MHz. Celek Tualatin 1.2Ghz ma 128 kB cache ???? Kto Ci to powiedzial ??? KAZDY celek T ma 256kB cache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 P3 kręci się max na 1234MHz na WC + Peltier, a takowego nie posiadam.Wiec sie nawet nie zastanawiaj tylko zamieniaj :) Jest tylko jedno ale: Ten celek ma tylko 128 Cache, a P3 256. Może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Celka 1,3GHz (ten ma już 256). Jakie on ma wyniki w podkręcaniu, bo na overclockers jest mało wyników, ale śr 1600MHz. Celek Tualatin 1.2Ghz ma 128 kB cache ???? Kto Ci to powiedzial ??? KAZDY celek T ma 256kB cache. http://www.luxus.com.pl/+48-22-8-250-560/h...roprocesor.html Uspokoiłeś mnie, ale na tej stronie pisze co innego (chyba, że to nie te oznaczenia). Jesteś co do tego pewny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larus Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 http://www.luxus.com.pl/+48-22-8-250-560/h...roprocesor.html Uspokoiłeś mnie, ale na tej stronie pisze co innego (chyba, że to nie te oznaczenia). Jesteś co do tego pewny? Kazdy Celeron TUALATIN ma na 100% 256KB cache L2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 http://www.luxus.com.pl/+48-22-8-250-560/h...roprocesor.html Uspokoiłeś mnie, ale na tej stronie pisze co innego (chyba, że to nie te oznaczenia). Jesteś co do tego pewny? Kazdy Celeron ma na 100% 256KB cache L2. http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/PII...eleron1300.html Celeron 1000 ma 128 Cache L2 - tak wynika z tych danych, a to już druga strona na której znalazłem, że Celereony do 1200 włącznie mają 128 Cache'u. Spójżcie na tabelkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larus Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/PII...eleron1300.html Celeron 1000 ma 128 Cache L2 - tak wynika z tych danych, a to już druga strona na której znalazłem, że Celereony do 1200 włącznie mają 128 Cache'u. Spójżcie na tabelkę. Sorki, za nieuscislenie (juz poprawilem). Kazdy Celek Tualatin ma 256K, niewazne co by pisalo na jakiejkolwiek stronie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Celeron 1000 ma 128 Cache L2 - tak wynika z tych danych, a to już druga strona na której znalazłem, że Celereony do 1200 włącznie mają 128 Cache'u. Spójżcie na tabelkę.No patrze, patrze na ta tabelke i nie widze zeby tam Tualatin mial 128 kB cache. Gdzie Ty to widzisz ? A co do tego cennika to juz nie kupilbym w tym sklepie nic skoro sie nie wiedza ze KAZDY tualatin ma 256 cache. One sie tym wyrozniaja sposrod innych celeronow i techn. produkcji (0.13u). Celerony Tualatin 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 sa w technologii 0.13u i maja 256kB cache Dam sobie glowe uciac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Na 90% zmieniam, zprzedaję P3 933MHz (nie chciałby ktoś kupić - 500zł) i chcę kupić celka 1,2GHz. Czy ten celek kręci się łatwo na np. 1,5GHz? Nie wszystkie Tulipany wstaja na 1,5GHz to wszystko zalezy o egrzemplarza ale to raczej nie ma sensu lepiej sprubuj wykrecic P3 troche efekt bedzie porownywalny... P3 kręci się max na 1234MHz na WC + Peltier, a takowego nie posiadam. A no chyba ze tak nigdy nie testowalem P3 933 MHz wiec moze tu masz racje... PS. cos troche dretwo sie kreci :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larus Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 A no chyba ze tak nigdy nie testowalem P3 933 MHz wiec moze tu masz racje... PS. cos troche dretwo sie kreci :lol: No wiesz on ma default 133 MHz magistralem, wiec wiecej niz 170 raczej nie przeskoczysz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 :D Dobra, już postanowiłem - kupuje Celerona 1200MHz (1300 się coś słabo kręci - może wiecie więcej?). Teraz potrzebuję Coolerka (kupuję wersję OEM Procka). Co polecacie? Potrzebuję wydajny wiatraczek, myślę o jakimś Thermaltake: DragonOrb 3 lub Volcano 7. Zależy mi tylko i wyłącznie na wydajnośći. :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Dragon Orb 3 7000 i do tego fanmate lub 4900 albo Volcano7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 :D Dobra, już postanowiłem - kupuje Celerona 1200MHz (1300 się coś słabo kręci - może wiecie więcej?). Teraz potrzebuję Coolerka (kupuję wersję OEM Procka). Co polecacie? Potrzebuję wydajny wiatraczek, myślę o jakimś Thermaltake: DragonOrb 3 lub Volcano 7. Zależy mi tylko i wyłącznie na wydajnośći. :twisted: :twisted:Jezeli na wydajniosci to globalwiny z serji 38. FOP kupisz na 85 pln, SAK za chyba 185 ale wydajnosc najlepsza. Jezeli jednak chcesz wypas po pas to bierz V7+ ze sklepiku cennik.pl Piszesz do kolesia i za tydzien on go zwozi z niemiec i wszystko Cie kosztuje 130-140 pln, a cooler zajebisty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 :D Dobra, już postanowiłem - kupuje Celerona 1200MHz (1300 się coś słabo kręci - może wiecie więcej?). Teraz potrzebuję Coolerka (kupuję wersję OEM Procka). Co polecacie? Potrzebuję wydajny wiatraczek, myślę o jakimś Thermaltake: DragonOrb 3 lub Volcano 7. Zależy mi tylko i wyłącznie na wydajnośći. :twisted: :twisted:Jezeli na wydajniosci to globalwiny z serji 38. FOP kupisz na 85 pln, SAK za chyba 185 ale wydajnosc najlepsza. Jezeli jednak chcesz wypas po pas to bierz V7+ ze sklepiku cennik.pl Piszesz do kolesia i za tydzien on go zwozi z niemiec i wszystko Cie kosztuje 130-140 pln, a cooler zajebisty. No tak Volcano 7+ to cudeńko i pasuje na wszystkie procki. Ale o jakim sklepiku ty gadasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Właśnie zakupiłem Celerona 1,2GHz !!!! Zaraz go będę montował, no i :D testy, a potem o/c. :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Właśnie zakupiłem Celerona 1,2GHz !!!! Zaraz go będę montował, no i :D testy, a potem o/c. :twisted: :twisted: Widzę, że nie wzbudziłem zainteresowania, no ale na razie mam tylko 1500MHz - napięcie 1,7V - Rock Stable, przy standardowym wiatraczku (temp aż 40-45) 125FSB, na 130 nie chce ruszyć. Ale za to wynik w CCR - 5628 - prawie dogoniłem Athlona 1600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 :D Dobra, już postanowiłem - kupuje Celerona 1200MHz (1300 się coś słabo kręci - może wiecie więcej?). Teraz potrzebuję Coolerka (kupuję wersję OEM Procka). Co polecacie? Potrzebuję wydajny wiatraczek, myślę o jakimś Thermaltake: DragonOrb 3 lub Volcano 7. Zależy mi tylko i wyłącznie na wydajnośći. :twisted: :twisted:Jezeli na wydajniosci to globalwiny z serji 38. FOP kupisz na 85 pln, SAK za chyba 185 ale wydajnosc najlepsza. Jezeli jednak chcesz wypas po pas to bierz V7+ ze sklepiku cennik.pl Piszesz do kolesia i za tydzien on go zwozi z niemiec i wszystko Cie kosztuje 130-140 pln, a cooler zajebisty. Jaki cennik.pl? Gdzie można kupic Volcano7+??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Mój celek po pirwszym dniu mial takie przezycia: najpierw na 120 potem 125 a na 1600 wstał ale po zaladowaniu sie systemu i po właczeniu kilku programów, wyskoczyła poczta niebieska i sie system posypal, zanurkowałem do bateri i znowu na 1500 i tak zostało. Mysle ze gdybym mial dobrą grafe i jedna dużą kosc jakiejs firmówi to dałby rade byc stabilnym na 1560, jednak czasem kończac kompresje tak pliku 100mb rarem albo kiedy bawilem sie Virtual Dubem to potrafił sie zbuntowac. Zostawiłem na 1.2@1.5 i jakos żyje. A gdzie kupiles tego procka? moze jak dobrze zagadasz to dadzą ci innego, procek prockowi nie równy. PS: bawilem sie najpierw na 1.525v a potem na 1.6v, teraz mam 1.55 a jaki dzielnik ustawiony masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Jaki cennik.pl? Gdzie można kupic Volcano7+??? JuleK [TUTAJ kupisz V7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 A gdzie kupiles tego procka? moze jak dobrze zagadasz to dadzą ci innego, procek prockowi nie równy. PS: bawilem sie najpierw na 1.525v a potem na 1.6v, teraz mam 1.55 a jaki dzielnik ustawiony masz? na 1500MHz chodzi bez zwiększania napięcia, ale zwiększyłem na 1.52 (czy jakoś tak), bo mu się zdarzały zwisy (ale baardzo rzadko). A procka mi nie wymienią, bo zmieniłem pastę termoprzewodzącą, a wytarłem to czarne coś co było na radiatorze. A poza tym procek w wersji BOX, więc pudełko jest do wyrzucenia. :evil: Eee kupię WC, to wykręcę go ile chce. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Mój celek po pirwszym dniu mial takie przezycia: najpierw na 120 potem 125 a na 1600 wstał ale po zaladowaniu sie systemu i po właczeniu kilku programów, wyskoczyła poczta niebieska i sie system posypal, zanurkowałem do bateri i znowu na 1500 i tak zostało. Mysle ze gdybym mial dobrą grafe i jedna dużą kosc jakiejs firmówi to dałby rade byc stabilnym na 1560, jednak czasem kończac kompresje tak pliku 100mb rarem albo kiedy bawilem sie Virtual Dubem to potrafił sie zbuntowac. Zostawiłem na 1.2@1.5 i jakos żyje. A gdzie kupiles tego procka? moze jak dobrze zagadasz to dadzą ci innego, procek prockowi nie równy. PS: bawilem sie najpierw na 1.525v a potem na 1.6v, teraz mam 1.55 a jaki dzielnik ustawiony masz? Zrobilem taki malutki tescik. Zaraz z rana, gdy temp. w moim pokoju jest w okolicach 18-19 st C (brrr, tak zimno:) ) to po wlaczeniu kompa odrazu wszedlem do biosa i ustawilem FSB 133. Wstal procek, zliczyl pamiec, odpala windowsa. Sukces, skonczyl odpalac winde i padl. Po 5 minutowym dzialaniu nigdy by sie nie podniosl dalej niz ekran z tabelka i z lista IRQ pod nia. Wniosek? Zamontowac WC i spokojnie ruszy. Nie trzeba zadnych dobrych pamieci. Przeciez podkrecic go chciales 133 wiec to nawet nie bedzie podkrecenie dla pamieci (one tu nie maja nic da rzeczy), grafa tez nie, bo ustawiasz dzielnik 1/4 i spoko. Tu chodzi tylko i wylacznie o chlodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...