Jump to content
Sign in to follow this  
Pppiotrrrr

Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6

Recommended Posts

Witam, kupiłem niedawno Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 i mam z tą kartą pewien problem. Przy ustawieniu poniżej 40% prędkości wentylatorów nie pracują one ze stabilną prędkością tylko zwalniają i przyspieszają a w skrajnej sytuacji wyłączają się i włączają co kilka sekund, przykład na nagranym przeze mnie filmie https://youtu.be/CF9EketB3ns - ustawione 10% prędkości wentylatorów w programie msi afterburner. Czy ktoś ma ten sam problem i w tych kartach jest to standard czy zamawiać kolejną sztukę?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale jak grasz i karta osiąga większą temp to napewno jakieś czujniki wymuszają działanie wentylatorów... To się nazywa hybrydowe chłodzenie ja bym to zostawił na auto

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorki zobaczyłem filmik teraz i nie jest to normalne możesz oddać na gwarancję albo spróbować wgrać nowszy bios oczywiście od Gigabyte

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 22.02.2020 o 11:30, Pppiotrrrr napisał:

Witam, kupiłem niedawno Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 i mam z tą kartą pewien problem. Przy ustawieniu poniżej 40% prędkości wentylatorów nie pracują one ze stabilną prędkością tylko zwalniają i przyspieszają a w skrajnej sytuacji wyłączają się i włączają co kilka sekund, przykład na nagranym przeze mnie filmie https://youtu.be/CF9EketB3ns - ustawione 10% prędkości wentylatorów w programie msi afterburner. Czy ktoś ma ten sam problem i w tych kartach jest to standard czy zamawiać kolejną sztukę?

Cześć, wybaczcie odkopanie.

Mam bardzo podobny problem z tym samym modelem - nie ma co prawda sytuacji gdzie wyłączają się i włączają, ale co chwile zmieniają prędkość co daje efekt dźaiękowy podobny do gazowania samochodu na postoju.

@Pppiotrrrr udało Ci się rozwiązać problem? Zwracałeś kartę i dostałeś nową bez tego defektu?

Co najlepsze, ja zwróciłem kartę której pracę wrzuciłem w powyższym filmie.

Kupiłem drugą z innego sklepu i problem jest taki sam, może minimalnie rzadziej się pojawia to zwalnianie-przyspieszanie, ale mimo wszystko jest to irytujące.

Ustawiałem manualną pracę wiatraków w aorus engine i to samo.

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, niestety problem rozwiązuje w ten sposób że ustawiam sobie w MSI afterburner wartość % pracy wentylatorów na 39 - 42 % i jest wszytko ok :-) Od 39% wentylatory kręcą się stabilnie, poniżej tej wartości niestety zwalniają i przyspieszają.

Kupiłem nawet GTX 1660S innego producenta a dokładnie MSI i działo się to samo - nie wiem czy one wszystkie tak mają czy to wina płyty głównej.

Wróciłem z powrotem do Gigabyte gdyż MSI oprócz tego samego efektu miało jescze piszczące cewki i druga karta Gigabyte ma dokładnie to samo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.