Skocz do zawartości
Kaczor

Czy to normalne żeby...

Rekomendowane odpowiedzi

... jak dołoże kolejny sprzęt (ostatnio sieciówka) to trzeba reinstala systemu robić?

2.mam 2 partycje na jednej Win98 a na drugiej inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły i tu pytanko czy Windows po reinstallu będzie widział pliki na dysku (te na 2 partycji ) bo nie chcę ich usuwać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... jak dołoże kolejny sprzęt (ostatnio sieciówka) to trzeba reinstala systemu robić?

2.mam 2 partycje na jednej Win98 a na drugiej inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły i tu pytanko czy Windows po reinstallu będzie widział pliki na dysku (te na 2 partycji ) bo nie chcę ich usuwać

Nie obraź się, ale to strasznie lamerskie pytanie.

Po 1. Po dołożeniu nowego sprzętu NIE TRZEBA robić reinstalla.

Po 2. Jeśli już koniecznie chcesz formatować pierwszą partycję, to po reinstally windy, pliki na DRUGIEJ partycji będą tam cały czas i nie znikną, więc windows będzie je widział i nie masz powodu ich usuwać.

PLIKI ZNIKNĄ TYLKO ZE SFORMATOWANEJ PARTYCJI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 1.po to się pytam bo zawsze jak dowalam nowy sprzęt to mam jakieś problemy z Win98 jak grafe zmieniłem to komp uruchamiał się tylko dlatego że trzymało się jakiś klawisz na klawie lub poruszyło myszą po pojawieniu się 1 ekranu Win

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 1.po to się pytam bo zawsze jak dowalam nowy sprzęt to mam jakieś problemy z Win98 jak grafe zmieniłem to komp uruchamiał się tylko dlatego że trzymało się jakiś klawisz na klawie lub poruszyło myszą po pojawieniu się 1 ekranu Win

A czy raczyłeś do tej grafy zainstalować sterowniki?

Czy przed wymianą grafy ustawiłeś kartę grafiki w Windowsach jako zwykła VGA (choć to nie jest aż tak konieczne)?

Czy sprawdziłeś przerwania, czy przypadkiem nie ma konfliktów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stery z 3x zmieniałem,

z przerwaniami mam no problem,

już po załadowaniu win'a jest wszystko git,

i tak reinstalne wina jutro

2.napewno pliki będą odczytywane po reinstallu?

Tzn - jeżeli Windowsy przeinstalujesz nie formatując przy tym dysku, to zostaną wszystkie pliki, ale jeżeli masz dwie partycje, a wszystkie potrzebne pliki znajdują się na drugiej, to możesz sformatować pierwszą, a te na drugiej pozostaną.

Jeżeli to są tylko pliki, a nie zainstalowane programy, to wszystko z drugiej partycji windowsy będą z pewnością czytać. Jeżeli instalowałeś jakieś programy na drugiej partycji, to niektóre mogą nie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi