KLeSzczU Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Yoo, Mam pytanie chciałbym kupić monitro LCD i karte graficzną z TV-out , ponieważ chciałbym ogladac filmy z kompa na TV , ale słyszalem ze w monitorach lcd nie da sie zmieniac roździelczości . Czy to może być przeszkodą w podlaczeniu TV do kompa i ogladanie na nim filmów ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Oczywiscie, ze sie da zmienic rozdz. w monitorach LCD. Inna sprawa, ze po prostu maja swoja najlepsza rozdz. i w innych poza fabrycznych ustawieniach obraz jest rozmyty lub wystepuja przeklamania obrazu lub koloru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Wyjscie tv i wyjscie na monitor nie maja ze soba nic wspólnego. Podłączenie jakiegokolwiek monitora nie ma wpływu na wyświetlanie obrazy na TV-Out. Co do LCD to fizycznie mają one np 1024*768 tranzystorów w matrycy, stąd ich rozdzielczość wynosi 1024*768pixeli. Wyższej rozdzielczości nie ustawisz bo nie ma tyle tranzystorów, niższe są wyświetlane poprzez: 1 wyświetlenie okna o żądanej rozdzielczości (tzn pixele są tej samej wielkości ale nie jest wykorzystywana całą powierznia monitora) 2 poprzez interpolacje czyli powiekszenie rozmiarów wyświetlanego pixela - wykorzystywana jest cała powierzchnia monitora, ale obraz jest nieostry i w ogóle brzydki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLeSzczU Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 hmmm no tak ale teraz mam w ręku najnowszego Entera i jest tu wszystko opisane jak skonfigurowac winde aby w TV bylo to samo co na monitorze i jest mowa o ustawieniu odswiezania na 85Hz bo tyle też wynosi wartość odświeżania w systemie PAL , a z tego co wiem w lcd 75Hz to max . Czy da sie to jakos obejsc ? A i jeszcze jedno , które monitory wg. was najlepiej radzą sobie ze zmnieszoną roździelczościa np. w grach czy będą wtedy smugi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...