mongothealien Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 wiem chłopaki, że było to wałkoane milion razy... szukałem na forum i w necie ale jakoś sobie nei mogę dać rady :roll: zazwyczaj telekomuna dawałe modemy DSL azteca, które podawały bity do kompa poprzez sieciówkę - na udostępnienie tego było sto sposobów ( m.in. RASPPPOE_098B ). teraz chamy zapodały modemik na usb i za chiny ludowe nei potrafię tego udostępnić ! w czym tkwi hachyk ? mój problem ? OS na kompie z neo to winda 98se na kompie ssącym - XP pro ustawiłem bramki, ip, grupy i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły zgodnie z ogólno przyjętym schematem - sieć działa a neo na drugim kompie - martwa :evil: dajcie proszę jakies sugestie - może juz za długo przy tym siedzę i o czyms zapomniałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 kompy sie pinguja ? wpisales dnsy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 tak jak pisałem - kompy siem widzą. nie - nie podałem dnsów - ważne? zauważyłem jeszcze jedną rzecz - gdy na kompie z neo połączę sie z netem - przestaje działać sieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 jutro podmienię w pracy zwykły modem DSL z RJ45 i sprawdzę czy mam ten sam problem. BTW nieżle sobie telepsy pomyślały - kcesz sobie postawić router na fresco lub jakiś malutki serwerek - kup przynajmiej kompa z usb na pokładzie - teraz twoje stare p100 nie da rady :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 a co Ci da modem dsl ?! poczytaj najpierw troche o dsl-u i neo + bo widze ze bzdury piszesz ... i nie podmieniaj zadnych modemow ! - podmienic modem mozna tylko w przyadku samoinstalacji neo + - w tedy za tego sagema mozesz wsadzic inny ... nie - nie podałem dnsów - ważne? NAWET BARDZO !! odpal tez sobie wingata albo cos podobnego .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 [...]podmienic modem mozna tylko w przyadku samoinstalacji neo +a jak to wymysliles ? podmienic mozna na dowolny modem obslugujacy pppoe/oa natomiast tamten co miales musisz zatrzymac ze wzgledu na umowe jaka podpisujesz. wpisz dnsy i zobacz czy wtedy dziala... albo sprobuj odpalic jakas stronke po ip i bedziesz wiedzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 po połączeniu neo znikała mi sieć. myślałem, ze mnie szkak zaraz trafi! wpisałem dnski i dalej kapa. zmieniłem modem zapodałem wcześniej wymienione stery i co ? DZIAŁA ! zero problemów... czy to możliwe by tp zapodała jakiś chamski soft, który w "jakiś magiczny" sposób blokował mi sieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 czy to możliwe by tp zapodała jakiś chamski soft, który w "jakiś magiczny" sposób blokował mi sieć?Raczej nie... To nie może być tak, aby jedno wykluczało drugie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 I dlatego ja sobie założyłem DSL a jakieś tam NEO Wszystko działa tak jak trzeba i mozna to udostępniać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 ja udostepnialem neo na usb i poszlo ladnie wingate'm ;) co prawda walczylem dwa dni z tym :? (albo chodzilo neo ablo LAN :? nie wiem czemu :?), ale teraz samo zaczelo piknie chodzic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...