Skocz do zawartości
aRKOz

mały pro z rewelacyjną płytą Gigabyte GA-7N400 Pro (nForce2)

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem płytę GIGABYTE GA-7N400 PRO i z wszystkiego na tej płycie jestem zadowolony jak nigdy dootąd z żadnej płyty gdyby nie "mały" problem. Mam nadzieje że możecie mi pomóc ponieważ możliwe że testowaliście tę płytę lub słyszeliście cosik o tym, a może znajdzie się jakiś użytkownik ....

1. po instalacji systemu w programie EASYTUNE4 są zablokowane funkcje overlockingu. Procesor daje się podkręcać ( i to rewelacyjnie ATHLON XP 1,7 @ 2,7) jednynie z poziomu BIOSU. Czy to jedyna możliwość , czy może coś zle robię, dlaczego ten program jest zablokowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja coprawda mam GA7-VA ale program jest ten sam. Z doświadczenia z ta płytą i tym progsikiem stwierdzam że lepiej jest podkręcać z poziomu biosu a easytune'a używać tylko do monitorowania temperatur i tego typu rzeczy. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez posiadam plyte mojego przedpostownika (ostro:) ) i niepolecam krecenia procka z poziomu windoza , acha jesli chodzi o to ze niemozna krecic mnoznikiem to to jest raczej normalne bo athlony maja zablokowane mnozniki fabrycznie, a z tego co pamietam tym programem mozna podbijac szyne systemowa np. z 100 - 132, 133 - 165 i 166 - 200 mhz. Jesli mozna wiedziec to na jakim chipie jest ta plyta w temacie? (kt400? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez posiadam plyte mojego przedpostownika (ostro:) ) i niepolecam krecenia procka z poziomu windoza , acha jesli chodzi o to ze niemozna krecic mnoznikiem to to jest raczej normalne bo athlony maja zablokowane mnozniki fabrycznieFachowa pomoc, widac, ze jestes koles w temacie :lol:

Wszystkie Athlony 0,13 um Throughbread B maja odblokowany mnoznik!!!

JEZU skad sie tacy fachofcy biorom :P :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tesh cie nielubie bo jak dla mnie to forum jest zeby doinformowac ludzi echh

Lepiej przedytuj swojego posta. A czasmi uzyj czlowieku funkcji SZUKAJ. IMHO tak oczywiste rzeczy kazdy kto tu zaglada opowinien juz dawno wiedziec :P :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...