oSc Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 moj wentylator na cpu ma srednio 3000 obrotow. jakie sa mozliwosci podkrecania i jak to zrobic? czy dac sobie spokoj i kupic cos mocniejszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 A to zalezy jaki masz wentyl stawiam, ze to Titan ttc-d5tb, wiec na 2400+ spokojnie, wyzej moze byc cienko z temperatura zwazywszy, ze mamy lato. Moja rada - kup cos lepszego. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSc Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 prawda jest taka ze juz przy 1900+ komp sie wiesza, nawet juz przy uruchamianiu systemu, wiec po 15 sek!!! a wiatrak to cooler master cp5-7jd1b... tak jest przynajmniej na pudelku. wiem ze na styku z cpu jest miedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luck^ass Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Mam pytanie czy to nie jest przez ten coolerek :arrow: http://www.coolermaster.nl/CP5-6J31C-a4.htm bo jak tak to u mnie chodzi bez problemu na 2300+ BTW podaj temp proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 To jak na 1900 ci sie wykłada to może masz jeszcze Athlona 0,18 mikrona ??? Podaj jakie masz defaultowe napiecie na tym procu ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSc Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 1. wiatrak bardzo podobny, na oko wydaje sie identyczny, ale rpm jest u mnie o wiele nizsze 2. temp w stresie na 1700+ 54 a 1800+ 57 (przy tych upalach) bez pracy temp jest tak miedzy 50-52 3. automatyczne napiecie 1.75V, dla 1800+ podwyzszam do 1.8V max moge wycisnac 1.85V (zakres -0.1V - 0.1V do ustawiania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Czy radiator dobrze przylega do proca ? Czy na styku z jadrem jest zapodana pasta jakakolwiek ? Czy to antek na jadrze Palomino czy juz T-Bred ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luck^ass Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 najprwdopodobniej masz palomino :( bo takie temp jak ty masz w idle to ja mam w stresie na 1700@2300+(1,65v) a wiatrak dziala na 4100 rpm BTW. sciagnij sobie sandre i tam w informacji o CPU masz jakie jadro i jaki steping proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSc Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 coz... procka kupilem dokladnie 1.5 roku temu, wiec raczej nalezy do tych starszych. pasta jest i wszystko przylega do siebie co do sandry... po instalce mam komunikat "Uruchomienie pliku OLEACC.DLL jest niemożliwe" i to tyle na ten temat =(. plik jest na 100% dobry. oke, widze wiec ze nie ma dla mnie ratunku ...no chyba ze kupno cpu thx 4 all!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 1.5 roku temu to chyba jeszcze tylko palomino były ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Chyba jeszcze napewno :P Szukaj stary dobrego proca (1700 lub 1800XP+ z dobrej serii!!) Lub Bartona 2500 ;] Wtedy sobie pokręcisz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 PODEPNE SIE POD TOPIC Mam sprzet jak w podpisie. I boxowy cooler proca czy to starczy ?? maxymalnie wyciaga 2700 rmp. czy to nie za malo ??? temeratura procka w takim wypadku wynosi 50 stopni. Dodam ze 50 stopni to wtedy gdy www se przegladam gdy jednak odpale counter-strike to juz okolo 60 stopni!!! Moim zdaniem to troche za duzo 8O . Powinienem zainwestwac w nowy wiatrak na proca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 PODEPNE SIE POD TOPIC Mam sprzet jak w podpisie. I boxowy cooler proca czy to starczy ?? maxymalnie wyciaga 2700 rmp. czy to nie za malo ??? temeratura procka w takim wypadku wynosi 50 stopni. Dodam ze 50 stopni to wtedy gdy www se przegladam gdy jednak odpale counter-strike to juz okolo 60 stopni!!! Moim zdaniem to troche za duzo 8O . Powinienem zainwestwac w nowy wiatrak na proca ?? ja mam podobne temperaturki (42 idle, 60 stress; w te upaly :( ), tez box cooler, z tym ze cel 2.20 @ 2.75 :) moja rada: zmien cooler !!! ja zmieniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Cooler do wymiany. Titana bym nie podkręcał , a zwłaszcza tych podróbek robionych przez minta w boxowych wersjach. Możesz bardziej wietrzyć obudowę- pomoże, napewno ze 2 stopnie w dół pójdzie. Poza tym jak pisałem już !!!!WIELOKROTNIE!!!! palomino wytrzymują dużo więcej niż t-bredy. Spox nawet powyżej 70 stopni jak zasiłkę dobrą masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...